Er is iets mis gegaan.

Het lukt niet om de pagina die je zocht op KNVB.nl te laden.

Op dit moment is de website in onderhoudsmodus. Probeer het later nog eens.

Gebruik je een adblocker? Probeer deze uit te zetten en laad de pagina opnieuw.

Zo blijven deze clubs actief in coronatijd

KNVB Media
KNVB Media
22 januari, 14:10

Blijf bezig maar wel volgens de coronarichtlijnen van het RIVM. - Foto: KNVB Media

De coronamaatregelen hebben een grote impact op alle amateurverenigingen. Ook de avondklok die vanaf dit weekend gaat gelden, doet wederom een extra beroep op de flexibiliteit van veel verenigingen en vrijwilligers. Met name voor de verenigingen die gelukkig wel nog activiteiten organiseren voor senioren- en oudere jeugdteams ligt er een uitdagende puzzel.

Door de avondklok zal er logischerwijs ook meer druk komen op de sportcomplexen. Om desondanks ervoor te zorgen dat iedereen zoveel mogelijk kan blijven voetballen hierbij een aantal tips:

  • TIP 1    Hou er rekening mee dat mensen nog naar huis moeten reizen na de activiteit. Neem een ruime marge op in het trainingsschema zodat iedereen op tijd thuis kan zijn.
  • TIP 2    Verken binnen het trainingsschema of de jongere jeugd eerder kan komen trainen waardoor er meer ruimte ontstaat voor de junioren en senioren. Wellicht zijn er mogelijkheden om basisschoolkinderen die in de ochtend thuisonderwijs volgen, in de middag naar de club te halen, waardoor er meer ruimte ontstaat.
  • TIP 3    Combineer teams tot grotere trainingsgroepen om meer trainingsruimte en -tijd te winnen. Met grote(re) groepen kunnen dan bijvoorbeeld ‘grote’ partijen, maar ook toernooivormen met veel kleine teams op veel kleine veldjes. Voorbeeld daarvan zijn 2:2, 3:3, 4:4, eventueel met een individuele winnaar.
  • TIP 4    Kijk of er andere ruimtes dan de trainingsvelden zijn waar gevoetbald kan worden. Dit om trainingsruimte en -tijden vrij te maken voor groepen die beslist op de eigen accommodatie moeten trainen. Voorbeelden daarvan zijn: parkeerplaatsen, (school)pleinen, tennisbanen, hockeyvelden die wellicht minder intensief gebruikt worden) etc.
  • TIP 5    Doe een (extra) beroep op (meer) bijvoorbeeld O17-, O19- en Seniorenspelers die studeren of op tijd uit hun werk komen die laat in de middag of voorafgaand aan de gebruikelijke trainingstijden in de gelegenheid zijn trainingen te verzorgen of daarbij te helpen. Dit kunnen de toekomstige vrijwilligers zijn voor jouw vereniging
  • TIP 6    Blijf communiceren met jouw vrijwilligers en blijf hen motiveren activiteiten te doen. Binding is vooral nu essentieel.

Gelukkig zijn er veel verenigingen die voetbalaanbod blijven organiseren en al zijn begonnen met voorbereidingen op een avondklok. In dit artikel laten we een aantal voorbeelden zien:

Voorbereiden op avondklok

SV Grol

SV Grol uit Groenlo heeft snel geschakeld en al een aangepast trainingsschema gedeeld met haar leden. Bekijk hier het voorbeeld van SV Grol.

BSV Olympia ’18, RKVV Volharding en Vitesse 08

Ook BSV Olympia ’18, RKVV Volharding en Vitesse 08 bereiden zich voor op aanpassingen van het trainingsschema.

VRC

Bij VRC gaan de ook met de avondklok de (jeugd) trainingen door. Het trainingsschema is daarvoor aangepast.

VRC VRC VRC past trainingsschema aan in verband met de avondklok

KVV Losser

KVV Losser heeft direct een aangepast, tijdelijk trainingsschema gepubliceerd.

KVV Losser KVV Losser KVV Losser heeft direct een aangepast, tijdelijk trainingsschema gepubliceerd.

De Zweef

Bij De Zweef geldt vanaf maandag een aangepast trainingsschema in verband met de avondklok..

De Zweef De Zweef Aanpassing trainingsschema in verband met avondklok.

Cluzona

Cluzona organiseert voor alle jeugdspelers van Cluzona EN kinderen uit Wouw die graag willen voetballen extra trainingen.

Cluzona Cluzona Cluzona organiseert trainingen voor jeugdleden EN kinderen uit Wouw die willen voetballen.

Goede voorbeelden?

Heeft jouw club ook nog een goed voorbeeld? Laat het ons weten via assist@knvb.nl zodat we je kunnen toevoegen aan dit rijtje!

Informatiepagina coronavirus

Bekijk hier het laatste nieuws en informatie over de gevolgen van het coronavirus voor het voetbal.

Gerelateerd nieuws

Laatste artikelen