Er is iets mis gegaan.

Het lukt niet om de pagina die je zocht op KNVB.nl te laden.

Op dit moment is de website in onderhoudsmodus. Probeer het later nog eens.

Gebruik je een adblocker? Probeer deze uit te zetten en laad de pagina opnieuw.

Bijdrage voor extra activiteiten in coronatijd

KNVB Media
KNVB Media
18 november, 16:28

De KNVB heeft een stimuleringsbudget beschikbaar gesteld voor verenigingen om passende voetbalactiviteiten te blijven organiseren. - Foto: KNVB Media

Ondanks de lastige coronatijd blijven we verenigingen aanmoedigen om passende voetbalactiviteiten te organiseren voor leden en niet-leden. Om verenigingen hierin te ondersteunen stellen we een bijdrage beschikbaar waar verenigingen aanspraak op kunnen maken. Deze bijdrage is bedoeld voor het organiseren van een voetbalaanbod bij de vereniging om bestaande en/of nieuwe doelgroepen te binden.

Om aanspraak te maken op de bijdrage kunnen verenigingen een plan indienen. De ingezonden ideeën worden op volgorde van binnenkomst beoordeeld. Als het plan voldoet aan de opgestelde voorwaarden, dan kan (een gedeelte van) de onkosten worden vergoed (met een maximum van 400 euro excl. BTW). Op www.knvb.nl/stimuleringsbudget kunnen verenigingen zich aanmelden én inspiratie opdoen voor acties.

Blijven verenigen

Naast het stimuleringsbudget ondersteunen we verenigingen ook op andere vlakken om leden en niet-leden betrokken te houden. Zo organiseren we de komende periode diverse webinars, bieden we ondersteuning voor het aanvragen van compensatieregelingen vanuit de overheid en delen we (nieuwe) ‘coronaproof’ trainingsvormen op ‘Rinus’. Een volledig overzicht van het ondersteuningsaanbod is hieronder te vinden.

Maatregelen kabinet

Dinsdagavond maakte het kabinet bekend dat volwassenen de komende tijd alleen met groepen van vier en op 1,5 meter afstand van elkaar mogen trainen. De afgelopen weken ging het om groepen van twee. Aangezien voetbal een teamsport is, zijn dus extra activiteiten noodzakelijk om de leden verbonden en in beweging te houden. Jeugd mag wel gewoon blijven trainen en onderlinge wedstrijden spelen.

Coronavirus Coronavirus Bekijk hier het laatste nieuws over het coronavirus en de gevolgen voor het voetbal.

Gerelateerd nieuws

Laatste artikelen