Er is iets mis gegaan.

Het lukt niet om de pagina die je zocht op KNVB.nl te laden.

Op dit moment is de website in onderhoudsmodus. Probeer het later nog eens.

Gebruik je een adblocker? Probeer deze uit te zetten en laad de pagina opnieuw.

5000 euro voor Nouri Foundation tijdens NK Straatvoetbal

KNVB Media
KNVB Media
8 juli 2019, 17:15

Soufiane Touzani overhandigt de cheque voor de Nouri Foundation aan de vader van Abdelhak Nouri. - Foto: KNVB Media

Terwijl de 240 deelnemers aan de NK 4x4 Straatvoetbalfinales zich in het zweet werkten tijdens het Voetbalfestival in de Jaarbeurs, werd er door de KNVB in samenwerking met de familie van Abdelhak Nouri geld opgehaald voor de Nouri Foundation.

Gedurende de dag konden alle bezoekers van het Voetbalfestival een speciale Nouri ‘Precision Wall’ schieten voor het goede doel. En daar werd gretig gebruik van gemaakt. Precies 5.000 euro kon straatvoetballer Soufiane Touzani aan het einde van de dag aan de vader van Abdelhak Nouri overhandigen. 

Geïntegreerde teams

De Nouri Foundation heeft tot doel om geïntegreerde teams te creëren waarbij kinderen met een beperking in staat worden gesteld om deel te nemen aan sport en spel met andere kinderen. Dit komt de brede sociale, fysieke en emotionele ontwikkeling van alle kinderen ten goede. Met de ingezamelde gelden gaat de foundation ‘Nouri Playgrounds’ creëren om zo hun gedachtegoed van geïntegreerde teams mogelijk te maken.

De Nouri Foundation wil via geïntegreerde teams kinderen met een beperking laten sporten met andere kinderen.

Tijdens het Voetbalfestival kroonden verschillende teams zich, voor de ogen van zo’n 8.000 bezoekers die op het spektakel waren afgekomen, tot Nederlands kampioen. Bij de meiden wonnen de Utrecht Soccer Girls in de categorie 10-12 jaar. Bij de jongens ging de eerste prijs in die leeftijdscategorie naar Team Lustig. Bij de meiden van 13-15 jaar ging de hoofdprijs naar UDI’10 TT, terwijl bij de jongens in die leeftijdscategorie Team Nekket de sterkste bleek.

Gerelateerd nieuws

Laatste artikelen