Er is iets mis gegaan.

Het lukt niet om de pagina die je zocht op KNVB.nl te laden.

Op dit moment is de website in onderhoudsmodus. Probeer het later nog eens.

Gebruik je een adblocker? Probeer deze uit te zetten en laad de pagina opnieuw.

Ronald Koeman selecteert genomineerden voor Moment van het Jaar

KNVB Media
KNVB Media
31 mei 2019, 10:37

Topoverleg tussen Ronald Koeman en Dwight Lodeweges voor de selectie van het Moment van het Jaar. - Foto: KNVB Media

Traditioneel kiest voetbal.nl aan het einde van het seizoen het Moment van het Jaar uit de vele pareltjes van de Hollandse amateurvelden. Een lastige taak maar gelukkig wil de bondscoach een handje helpen. Samen met assistent Dwight Lodeweges maakt Ronald Koeman een eerste selectie waaruit jullie de winnaar mogen bepalen.

De beelden van de amateurvelden voeren Koeman weer terug naar de tijd dat hij zelf in de vroege morgen stond te blauwbekken op het voetbalveld of met vier kinderen in de auto naar een uitwedstrijd reed. "Ik was altijd rustig langs de lijn. Ik had een hekel aan die schreeuwende ouders." Lodeweges heeft dat tot zijn spijt niet meegemaakt. "Ik heb drie dochters en die houden niet van voetbal."

Linkspootje

Beide heren werken natuurlijk met de beste spelers van de wereld, maar het is mooi om te zien hoe ze ook naar het puntje van hun stoel schuiven bij de momenten uit het amateurvoetbal. 'Zooo, linkspootje', klinkt het. Of: 'Hij doet het bewust'. Natuurlijk kijken coaches altijd verder dan de doelpuntenmaker. 'Die voorzet is ook mooi.' Wat je het vaakst hoort is: "die hoort zeker bij de genomineeerden." Dat is lastig want er moet toch een selectie worden gemaakt. Koeman: "Nu moeten we met de billen bloot."

Na koortsachtig overleg is het gelukt. Op de Facebook-pagina van voetbal.nl staan de vijf genomineerden. Aan jullie de taak om te bepalen wie er met de grote Moment van het Jaar-beker vandoor gaat. Stemmen maar!

Facebook-pagina Voetbal.nl Facebook-pagina Voetbal.nl Breng hier je stem uit!

Gerelateerd nieuws

Laatste artikelen