Er is iets mis gegaan.

Het lukt niet om de pagina die je zocht op KNVB.nl te laden.

Op dit moment is de website in onderhoudsmodus. Probeer het later nog eens.

Gebruik je een adblocker? Probeer deze uit te zetten en laad de pagina opnieuw.

Wordt jouw mama de 'Beste Voetbalmoeder van het Jaar'?

KNVB Media
KNVB Media
17 mei 2019, 11:16

Olympia '18 JO8-1 verraste de voetbalmoeders met een ontbijt. - Foto: KNVB Media

Een voetbalteam kan niet zonder voetbalmoeders. Vrouwen die te allen tijde klaar staan voor het elftal van hun kinderen. Maar wie is de beste voetbalmoeder van het land? Wij gaan op zoek naar de Beste Voetbalmoeder van het Jaar!

Moeders. Ze zijn de steun en toeverlaat van iedere jonge voetballer. Weer of geen weer, ze staan altijd langs de lijn om hun kinderen aan te moedigen. Ze wassen de stinkende kleding en  scheenbeschermers, poetsen de modder van de schoenen, zijn coach van een team of schenken limonade in tijdens de rust. Wat doen voetbalmoeders eigenlijk niet?

Dat bleek ook afgelopen weekend tijdens moederdag. De KNVB had alle clubs opgeroepen de voetbalmoeders dat weekend eens extra in het zonnetje te zetten. Veel verenigingen hebben daar gehoor aan gegeven. Eén van de leukste acties was van Olympia '18 uit Boxmeer.

Zonnetje

De vrouwen opereren toch wat meer in de schaduw van de mannen, dus ik vond het wel tijd dat ze een keer in het zonnetje werden gezet

"Dat kunnen wij ook", dacht Mark Jansen toen hij de oproep las. Jansen is wedstrijdsecretaris, lid van het jeugdbestuur en trainer van JO8-1, waar ook zijn zoontje in speelt. "De vrouwen opereren toch wat meer in de schaduw van de mannen, dus ik vond het wel tijd dat ze een keer in het zonnetje werden gezet."

Samen met het team bedacht hij dat het leuk zou zijn om de moeders te verrassen met een ontbijt. Jansen: "Ik ben langsgegaan bij de vaders voor een bijdrage. De club zorgde voor koffie en thee." Om acht uur 's ochtends verzamelden de vaders zich in de kantine om een echte Brabantse ontbijttafel klaar te zetten. "Ondertussen gingen de jongens zich omkleden", zegt Jansen. Niet veel later kwamen ze aan de hand van hun moeder de kantine binnen. Dat was een mooi gezicht. De moeders vonden het fantastisch."  

Maak een vlog

Onder het motto ‘Mijn mama is de echte held van ons team’ gaat de KNVB op zoek naar de Beste Voetbalmoeder van het Jaar. Wil je dat jouw moeder die titel krijgt? Maak dan een korte vlog van één minuut waarin je ons vertelt en laat zien waarom jouw moeder de beste voetbalmoeder van Nederland is! Nomineren kan tot 9 juni.

De moeder met de meeste stemmen uit iedere provincie plaatst zich voor de landelijke finale. Zorg dus dat je genoeg mensen hebt die op jouw moeder stemmen! Tips hoe je dat kan doen vind je hieronder.

Tips Tips Krijg jouw moeder in de landelijke finale!


Gerelateerd nieuws

Laatste artikelen