Er is iets mis gegaan.

Het lukt niet om de pagina die je zocht op KNVB.nl te laden.

Op dit moment is de website in onderhoudsmodus. Probeer het later nog eens.

Gebruik je een adblocker? Probeer deze uit te zetten en laad de pagina opnieuw.

AFC kampioen van de Tweede Divisie

KNVB Media
KNVB Media
5 mei 2019, 16:07

AFC is drie speelronden voor het einde kampioen van de Tweede Divisie. - Foto: KNVB Media

AFC mag zich voor het eerst in de historie de beste amateurclub van Nederland noemen. Op bevrijdingsdag wordt de traditierijke club uit Amsterdam kampioen van de Tweede Divisie. Na een afgetekende 5-0 zege op Scheveningen is AFC drie wedstrijden voor het einde niet meer te achterhalen door de concurrentie.

Sportpark Goed Genoeg was vol gelopen om te zien hoe AFC de bijna 125-jarige historie kon opluisteren met een titel die nog ontbrak: de beste amateurclub van Nederland. Na de nederlaag van concurrent IJsselmeervogels wist de ploeg uit Amsterdam-Zuid dat een zege op het nog niet helemaal veilige Scheveningen voldoende was voor het kampioenschap. 

Hele jaar bovenaan

Maar kampioen worden zorgt altijd voor extra druk. De snelle 1-0 van Melvin Grootfaam werkte daarbij niet bevrijdend. AFC speelde een stroeve eerste helft. Na rust vloeide de spanning snel uit de benen na een benutte penalty van Kenny Teijsse. Topscorer Raily Ignacio maakte er met een hattrick een waardige kampioenswedstrijd van en bepaalde de eindstand op 5-0. 

Oud-speler en bestuurder Geerlings reikt de schaal uit: ' Een historisch moment voor AFC.' 

De ranglijst liegt nooit. Dus AFC is de terechte kampioen. Het maakte de meeste goals en heeft het beste doelsaldo. Het is extra knap als je bedenkt dat de club vorig jaar nog knokte tegen degradatie. Dit seizoen staat AFC het hele jaar bovenaan. IJsselmeervogels kon lang in het spoor blijven, maar bleek niet in staat de kampioensstrijd tot het einde toe vol te houden.  

En zo weerkaatste op 5 mei 2019 de kampioensschaal van de Tweede Divisie in de kantoorkolossen aan de Zuidas. 

Volg je voeten

Een uitnodiging aan alle jongens en meiden om te ontdekken wat voetbal hen kan brengen.

Gerelateerd nieuws

Laatste artikelen