Er is iets mis gegaan.

Het lukt niet om de pagina die je zocht op KNVB.nl te laden.

Op dit moment is de website in onderhoudsmodus. Probeer het later nog eens.

Gebruik je een adblocker? Probeer deze uit te zetten en laad de pagina opnieuw.

Mooie Maandag: Unicum voor P. Nooit de Nul

KNVB Media
KNVB Media
15 april 2019, 15:24

In Mooie Maandag besteden we aandacht aan de meest opvallende zaken uit het amateurvoetbal. - Foto: KNVB Media

Wekelijks worden er duizenden amateurwedstrijden gespeeld op de Nederlandse velden. In Mooie Maandag besteden we aandacht aan de meest opvallende zaken uit het amateurvoetbal.

Het werd door veel mensen in Dussen en omgeving als onmogelijk ingeschat. En toch gebeurde het. Corné van Dussen keept normaal gesproken in het tweede team van Dussense Boys. Zijn weinig vleiende bijnaam daar: P. Nooit de Nul. Omdat de tegenstander er altijd wel in slaagt om een doelpunt te maken. Maar nu, juist nu, op het hoogste niveau, steeg hij boven zichzelf uit. Als doelman van Dussense Boys 1 beleefde Corné afgelopen weekend een unicum. De wedstrijd tegen Right’Oh werd met 1-0 gewonnen. 

Eindelijk de heilige nul dus voor Van Dussen. Tot tevredenheid van heel Dussen en trainer Antoine Hoevenaren. “Hij werd als een held onthaald in de kantine”, zei hij tegen het Brabants Dagblad. Of zijn ploeggenoten van het tweede team de bijnaam al hebben aangepast, is niet bekend. 

Prachtige teambespreking 

‘Voetbal zoals voetbal bedoeld is’, was het commentaar van iemand onder de post van Drachtster Boys. En zo is het. Het is een video met de helden van JO8-4 in de hoofdrol. Te zien en te horen is hoe spelers een spontane teambespreking houden. De harten op de Mooie Maandag-redactie smolten spontaan. Hier past maar één woord bij: Genieten!

Achttien keer de volle buit = kampioen

Het was niet de vraag of SC Doesburg kampioen zou worden, maar wanneer. De ploeg bleek dit seizoen onverslaanbaar in de 5e klasse C. Ga maar na, alle achttien wedstrijden werden gewonnen. De 6-0 overwinning op Be Quick zorgde ervoor dat het kampioenschap definitief was. Grote klasse, mannen. Van harte! 

Sneeuw bij vv Bennekom

Lente? Een vervroegde zomer? Het was in delen van Nederland ver te zoeken afgelopen weekend. Sterker, veel voetballers kregen zaterdag zelfs te maken met (natte) sneeuw. Het goede nieuws laat niet lang op zich wachten: In het Paasweekend kan het kwik oplopen tot wel twintig graden. 

Meer doen met voetbal? Doe mee!

Er zijn vele manieren waarop jij ook mee kan doen. Niet alleen als speler, maar ook als coach, scheidsrechter, bestuurder of als andere vrijwilliger.

Gerelateerd nieuws

Laatste artikelen