Er is iets mis gegaan.

Het lukt niet om de pagina die je zocht op KNVB.nl te laden.

Op dit moment is de website in onderhoudsmodus. Probeer het later nog eens.

Gebruik je een adblocker? Probeer deze uit te zetten en laad de pagina opnieuw.

FC Rijnvogels geeft oude tenues aan Kenia

Mathieu Hilgersom
KNVB Media
10 maart 2019, 10:46

Spelers uit Eldama Ravine dragen met trots het tenue van FC Rijnvogels. - Foto: FC Rijnvogels

In de Keniaanse regio Eldama Ravine spelen de teams voortaan in de oude tenues van FC Rijnvogels. De club uit Katwijk doneerde ze onlangs aan dit goede doel nadat zij zelf gestart waren met een nieuwe kledinglijn.

"Toen wij onze nieuwe kleding binnen hadden, wisten we dat we wat met de oude tenues wilden doen”, vertelt bestuurslid Dirk de Mooij. “Het is zonde om het weg te doen, terwijl we anderen er blij mee kunnen maken. We waren er direct over uit dat we het aan een goed doel moesten schenken."

Spelers in Kenia passen de tenues van FC Rijnvogels.

Dorp

We waren er direct over uit dat we de tenues aan een goed doel moesten schenken

Via clublid Jaap Snijer kwam de club in contact met een nieuwe zeven hectare kwekerij genaamd Eldama en Equinox uit Nanyuki in Kenia. "Rondom deze kwekerij is een heel dorp ontstaan met mensen die hier werken. Regelmatig worden zij ondersteund vanuit Nederland met spullen die daar nodig zijn zoals sanitair, vervoer, eten en drinken."

Ook is er een voetbalschool. Zij hadden echter nog geen goede tenues. "En daar konden wij nu mooi voor zorgen. Ben Rotteveel heeft aan het einde van vorig seizoen alle tenues verzameld. Ik geloof van ongeveer dertig tot veertig teams. Deze zijn toen overhandigd aan Jaap Snijer van het project. Onlangs zijn de eerste tassen met tenues naar Kenia gegaan."

Dolgelukkige jongens

Vanuit Eldama Ravine kwamen al snel de eerste foto’s van teams met dolgelukkige jongens door. Bijzonder is dat ook het Onder 16-team de shirts van FC Rijnvogels draagt. Zij spelen nationaal op het hoogste niveau. Binnenkort vertrekken ook de volgende goedgevulde tassen richting Kenia. 

Het eerste elftal van FC Rijnvogels in de nieuwe tenues.

De Mooij is trots dat zijn club zoiets goeds kan doen. "We hebben meerdere maatschappelijke projecten en dit is er nu één van. De contacten zijn er, dus wellicht dat we in de toekomst nog iets voor deze mensen kunnen betekenen."

Gerelateerd nieuws

Laatste artikelen