Er is iets mis gegaan.

Het lukt niet om de pagina die je zocht op KNVB.nl te laden.

Op dit moment is de website in onderhoudsmodus. Probeer het later nog eens.

Gebruik je een adblocker? Probeer deze uit te zetten en laad de pagina opnieuw.

Mooie Maandag: Primeur voor G-vrouwenteam in Tilburg

KNVB Media
KNVB Media
25 februari 2019, 15:21

Bij voetbalvereniging SVG trapte zaterdag het eerste volledige G-team bestaande uit vrouwen af voor een officiële wedstrijd. - Foto: SVG Tilburg

Wekelijks worden er duizenden amateurwedstrijden gespeeld op de Nederlandse velden. In Mooie Maandag besteden we aandacht aan de meest opvallende zaken uit het amateurvoetbal.

Een historische zaterdag in Tilburg. Bij voetbalvereniging SVG trapte zaterdag het eerste volledige G-team bestaande uit vrouwen af voor een officiële wedstrijd. Tot op heden voetbalden vrouwelijke G-voetballers mee bij de mannen, maar in Tilburg zijn ze nu verenigd. Speelster Suzanne Brok nam het initiatief tot het vormen van een vrouwenteam. “Ik ben vooral trots”, zei ze tegen Omroep Brabant na de 4-0 nederlaag tegen RKVVO uit Veldhoven.

De KNVB zet zich al jaren in voor de ondersteuning van het G-voetbal in Nederland. Namens de bond was Hans Visser aanwezig. Hij zit in de werkcommissie van het landelijke G-voetbal. “Prachtig om te zien. Ze speelden ook echt goed. Het is een historische dag.” De redactie van Mooie Maandag wenst SVG vrouwen G1 succes, maar vooral heel veel plezier!

Eerste G-damesteam van Nederland trapt af in Veldhoven Eerste G-damesteam van Nederland trapt af in Veldhoven Bekijk hier het artikel van Omroep Brabant.

‘Lepra wint altijd’

Nog een bijzondere wedstrijd, maar dan in Schiedam. Daar speelde het burgemeesterselftal zondag een wedstrijd tegen SIMGroep, een automatiseringsbedrijf. Er werd gespeeld voor een goed doel: de Leprastichting.

De burgervaders verloren met 8-5, maar veel maakte dat niet uit. “We spelen acht tot tien keer per jaar. Wat de uitslag ook is, lepra wint altijd”, zei burgemeester Cor Lamers van Schiedam. Vlak voor het einde stond het nog 5-5, maar uiteindelijk moest doelman Lamers acht keer vissen. “Maar ik houd af en toe ook wel wat tegen, hoor”, zei hij tegen Rijnmond.nl

Baby in bed, voetballen maar!

Net toen Jorg Vermaas de baby in bed had gedaan, volgde een noodoproep. Of het gestopte clubicoon toch niet even kon invallen bij het door blessures geplaagde GVA uit Doornenburg.

Er was één probleem, want zijn vrouw Anne stond ruim drie maanden na de bevalling weer voor het eerst op het veld. Even later meldde ze zich toch thuis, na een seintje op de club. “Ga maar.” En zo kon Vermaas toch nog even zijn oude ploeg helpen. “Ze was eigenlijk wel blij dat ze niet de hele wedstrijd hoefde te spelen”, lachte Vermaas tegen De Gelderlander. “En ik ook.” Hij viel in bij een 3-0 achterstand, uiteindelijk won Jonge Kracht met 4-0.

Gerelateerd nieuws

Laatste artikelen