Er is iets mis gegaan.

Het lukt niet om de pagina die je zocht op KNVB.nl te laden.

Op dit moment is de website in onderhoudsmodus. Probeer het later nog eens.

Gebruik je een adblocker? Probeer deze uit te zetten en laad de pagina opnieuw.

Mooie Maandag: De zalige zondag van een vierde team

KNVB Media
KNVB Media
18 februari 2019, 16:14

Het verslag van een zondag van 'Het Vierde'. - Foto: KNVB Media

Wekelijks worden er duizenden amateurwedstrijden gespeeld op de Nederlandse velden. In Mooie Maandag besteden we aandacht aan de meest opvallende zaken uit het amateurvoetbal.

Verslag van een zalige zondag op een willekeurig sportpark in Nederland.

Zondagochtend 10 uur

De eerste spelers van het vierde elftal – gesponsord door het plaatselijke café - betreden het veld voor de warming-up. De dauw heeft de grassprieten besprenkeld. De zon zoekt voorzichtig zijn weg door een sluierend wolkendek. Een prachtige zondag lonkt, alleen nog even winnen.

Zondagmiddag 13 uur

Het vierde elftal verlengt de eigen wedstrijd met de derde helft. In een overheerlijk voorjaarszonnetje. De picknicktafel voor de kantine is het domein dat deze middag niet meer wordt afgestaan, ondanks de 1-5 nederlaag. Onnodig, zo is de algehele opvatting, maar toch. De lunch bestaat uit een broodje bal en een biertje, het wachten is op het optreden van het vlaggenschip.

Zondagmiddag 15 uur

De hoofdwedstrijd is halverwege. Het is druk in en rond de kantine. De meeste ploegen hebben hun wedstrijd gespeeld. Het heerlijke voorjaarszonnetje heeft veel publiek naar het voetbalveld gelokt. Er wordt gelachen, geklaagd over het spel en de spits kan er nog steeds niet veel van. Wat dat betreft weinig verschil met de periode voor de winterstop.

Ook de spelers van Het Vierde zitten er nog. De evaluatie duurt voort. Een gelijkspel was zeker terecht geweest, roept de laatste man.

Zondagmiddag 17 uur

Uit de kantine klinken opzwepende klanken. De club-dj doet weer aardig z’n best om er een feest van te maken. Maar wat wil je? Het eerste team heeft gewonnen, na drie treffers van de spits in de tweede helft. Een pure klasbak, zo luidt de algemene opinie.

De spelers van Het Vierde zitten nog altijd aan ‘hun’ tafel. Alle twijfel is verdwenen: ze hadden een overwinning zeker verdiend.

Zondagavond 18 uur

Het einde van een prachtige voetbalzondag. De jongens van Het Vierde slingeren de tas over de schouder. Op naar huis, op naar Studio Sport. ‘Tot volgende week!'

Na 272 dagen: eindelijk winst

20 mei 2018. Toen het wereldkampioenschap voetbal in Rusland nog gespeeld moest worden. Toen boekten de vrouwen van Woezik voor het laatst een overwinning. Het gevoel van een goed resultaat was een flink eind weggezakt, maar afgelopen weekend was het dan eindelijk zo ver: 6-0 tegen SteDeCo. De eerste overwinning in 272 dagen. “Ik heb er altijd in geloofd”, sprak trainer Tom Vrenken na afloop tegen Tubantia.

Namens de voltallige redactie van Mooie Maandag: van harte, meiden!

500 x Henri Knol voor Enter Vooruit

Een heugelijk moment voorafgaand aan de wedstrijd tussen Enter Vooruit en DOS’37. Henri Knol werd namelijk gehuldigd, voor het spelen van 500 wedstrijden voor de thuisploeg.

Een unicum, zeker in de tijd waarin veel voetballers nog wel eens verkassen. “Ach, waarom zou ik voor een grijpstuiver ergens anders gaan voetballen terwijl ik het hier prima naar mijn zin heb?", zegt hij in Tubantia.

Gerelateerd nieuws

Laatste artikelen