DHSC in Qatar (dag 4): 'Op bezoek in het paleis van de Sjeik'

KNVB Media
KNVB Media
13 januari, 7:59

De selectie van DHSC was vrijdag in het paleis van Sjeik Faisal Bin Qassim Al Thani. Wesley Sneijder (links) kijkt toe. - Foto: DHSC

Het zouden een paar dagen Maastricht worden, het werd een retourtje Doha. Op uitnodiging van Wesley Sneijder (afkomstig uit dezelfde Utrechtse wijk Ondiep) belegt de selectie van DHSC van 9 tot 14 januari een trainingskamp in de hoofdstad van Qatar. Voor KNVB.nl houdt keeperstrainer Ronald Evers een dagboek bij.

zaterdag 12 januari

Deze dag begint feestelijk, want selectiespeler Jacco Kortenoever viert zijn verjaardag. Jacco wordt tijdens het gezamenlijke ontbijt verrast door het voltallige restaurantpersoneel op een gezongen Qatarese variant van 'Happy Birthday' of iets wat er in de verte op lijkt. Uiteraard mag Jacco de kaars uitblazen.

Om 10.30 uur parkeert de bus voor het hotel om ons naar het paleis van Sjeik Faisal Bin Qassim Al Thani te brengen voor een bezoek aan zijn museum. Onze gastheer, Wesley Sneijder, is er ook bij. De tijd en aandacht die onze recordinternational aan ons besteedt is lovenswaardig.

Een bijzondere verjaardag voor Jacco Kortenoever.

Museum

De stadions voor het WK staan in de steigers

Terug naar Sjeik Faisal. Deze man bezit onder andere een aantal hotels wereldwijd en is groot in onroerend goed. Sjeik Faisal is in 1960 begonnen met de verkoop van auto’s. Door de jaren heen heeft hij een aantal auto’s verzameld. Deze verzameling van honderden auto’s, van oldtimers tot F1, is een onderdeel van zijn museum.

Naast auto’s, raspaarden en fokprogramma’s voor het nationale symbool van Qatar, de Oryx, bestaat het museum uit een zeer rijke collectie van Islamitische historische voorwerpen. Na vier interessante uren gaan we met de bus weer terug naar het hotel voor een verlate lunch.

De busreizen die we de afgelopen dagen maken, laten één ding zien: Qatar is in aanbouw en niet alleen voor het WK 2022. Overal zijn er grote bouwputten en worden er wegen en sportvelden aangelegd. De stadions voor het WK staan in de steigers. Dit zijn imposante bouwwerken van bijzondere futuristische architectuur!

Belevenis

Aan het begin van de avond staat er een training op het programma. Plaats van handelen: het trainingscomplex van Al Gharafa. Deze is direct naast het stadion. Wat een belevenis voor een amateurclub om op deze velden te mogen trainen!

De selectie op het trainingscomplex van Al Gharafa samen met Wesley Sneijder.

Alle faciliteiten worden opengesteld en wij kunnen er gebruik van maken. Onder toeziend oog van Christian Gourcuff, de Franse globetrotter en huidige trainer van Al Gharafa, werken de mannen van John Vink een training op hoog niveau af.

Vrees

Combinaties en doelpunten wisselen elkaar snel af, waarbij de Franse genoemde trainer toch enige vrees krijgt voor de wedstrijd van morgen. Niet voor niets vraagt hij aan Wesley Sneijder om de mannen van Ondiep vanavond maar mee te nemen op stap. 

Na de training gaan we weer terug naar het Intercontinental om te dineren. Stappen gaat het niet worden, omdat de spelers al uitzien naar hopelijk het hoogtepunt van deze, nu al legendarische, reis: de wedstrijd van morgen tegen Al Gharafa. Uiteraard live te volgen op de Qatarese sportzenders!


Gerelateerd nieuws

Laatste artikelen

Terug naar boven