DHSC in Qatar (dag 3): 'Ontspannen in Doha'

KNVB Media
KNVB Media
12 januari, 7:49

Voetvolleyen op het Grand Hyatt resort. - Foto: DHSC

Het zouden een paar dagen Maastricht worden, het werd een retourtje Doha. Op uitnodiging van Wesley Sneijder (afkomstig uit dezelfde Utrechtse wijk Ondiep) belegt de selectie van DHSC van 9 tot 14 januari een trainingskamp in de hoofdstad van Qatar. Voor KNVB.nl houdt keeperstrainer Ronald Evers een dagboek bij.

Vrijdag 11 januari

Na een korte nacht en veel mooie verhalen rijker ontbijten we in het hotel, waarna we richting het Grand Hyatt resort rijden. Op dit resort is de volledige DHSC-delegatie uitgenodigd door Wesley Sneijder om op The Pearl (een landaanwinningsproject dat bestaat uit een groot kunstmatig eiland en twaalf kleinere eilanden) te genieten van het strand, de zee, elkaar en één van de vele Malls die Doha rijk is.

Een delegatie van DHSC struint door de straten van Doha.

Voetvolley

Vandaag staat teambuilding en ontspannen hoog in het vaandel. Op deze zonnige dag met een heerlijk verkoelend briesje spelen we op het strand een fanatiek mini voetvolleyballtoernooi. De telefoon van hoofdtrainer John staat ook nog steeds niet stil. Diverse media in Nederland willen een mooie quote van deze markante trainer hebben over dit trainingskamp.

Radio Veronica ruimde drie minuten airtime in voor een diepte-interview. RTL Boulevard filmde de training van gisteren en had een Skypecall met twee spelers en het Utrechts Nieuwsblad heeft een voorpagina-artikel over deze unieke trip geplaatst. De Telegraaf heeft zelfs hun PSV-volger naar ons resort gestuurd. Ook PSV is namelijk in Doha aanwezig. Zij hebben iets verderop hun trainingskamp. Zij spelen vandaag een oefenwedstrijd tegen Club Brugge en winnen met 2-1. 

De selectie brengt een dagje door op het Grand Hyatt-resort.

Contractverlenging

Onze hoofdtrainer John krijgt het later op de dag nog drukker. Voorzitter Ron Klunder heeft namelijk bekendgemaakt dat het contract van de trainer met één jaar is verlengd. Het leidt tot gejuich bij iedereen binnen de groep. De aimabele, no nonsense-coach uit Vleuten is zichtbaar geroerd door alle felicitaties die hij ontvangt.

Nadat dit nieuws ook via social media is gedeeld, ontploft de telefoon van John. De inmiddels landelijke bekendheid wordt bestookt met nog meer felicitaties.

Voorzitter Ron Klunder en hoofdtrainer John Vink (rechts) schudden elkaar de hand voor nog een seizoen samenwerking.

In de avond hebben we een heerlijk diner in het restaurant. De spelers hebben vervolgens een vrije avond die ze allemaal op hun eigen manier invullen. Zo komt onze derde dag van het trainingskamp ten einde.


Gerelateerd nieuws

Laatste artikelen

Terug naar boven