Mooiste Maandag: van sjalensjeik tot een verdwenen schaal

KNVB Media
KNVB Media
31 december, 9:00

Yannick werd na een oproep bedolven onder de voetbalsjaals. - Foto: KNVB Media

2018 was een mooi jaar voor het amateurvoetbal. De redactie van Mooie Maandag blikt in Mooiste Maandag graag nog één keer terug op de meest opvallende amateurnieuwtjes uit het afgelopen jaar.

Waar één simpele oproep al niet toe kan leiden. De 24-jarige Yannick heeft een verstandelijke beperking én verzamelt voetbalsjaals. Dus vroeg een bekende van hem of we de verzameling van Yannick niet wat uit konden breiden. Als verrassing.

Dat hebben we geweten. De post op het Facebook-kanaal van Voetbal.nl werd meer dan 100 keer gedeeld en de bereidheid om Yannick te helpen, bleek erg groot. Uit het hele land ontvingen wij berichten van mensen, die gerust afstand van een club- of landensjaal wilden doen om Yannick blij te maken. Uiteindelijk kreeg hij eind maart 175 sjaals overhandigd. 

Yannick bedolven onder sjaalsYannick - de sjalensjeik - straalde van oor tot oor.

Na 38 keer eindelijk raak

Ze moesten er een tijdje op wachten. Heel lang op wachten. De regionale krant Ede Stad had voor de kelderkraker tegen EMM uitgezocht wanneer vierdeklasser Harskamp voor het laatst een wedstrijd had gewonnen. De uitkomst deed de spelers schrikken: 38 wedstrijden geleden. Een eeuwigheid. 

Ik ben, ondanks dat ik al 38 ben, gezwicht voor de smeekbeden van de selectiegroep

Wellicht geprikkeld door de lokale media lukte het afgelopen weekend dan eindelijk wel. Tegen de eveneens puntloze EMM uit Randwijk werden op 11 november niet alleen de eerste doelpunten van het seizoen gemaakt, maar ook de eerste punten behaald. 

Arnand van Norel was eigenlijk gestopt als speler. "Maar ik ben, ondanks dat ik al achtendertig ben, gezwicht voor de smeekbeden van de selectiegroep. Ja, en dat je als invaller al snel de 1-0 mag scoren is best mooi", zei hij in Ede Stad. Na de 1-1 sloeg Harskamp in de slotfase opnieuw toe: 2-1. De eerste overwinning sinds februari 2017. Nu maar hopen voor de ploeg dat het volgende succes niet zo lang op zich laat wachten.

Voetballers KSV pakken sporttassendief

Leden van KSV zetten de achtervolging in op een man die twee voetbaltassen hadden gestolen. 

Helden zijn het, de leden van KSV uit Heerhugowaard, die zondagmiddag 27 november een man met twee gestolen sporttassen aan hebben gehouden. Dat meldt het Noordhollands Dagblad. Ze hadden hem gezien met de gestolen goederen, aarzelden geen moment en zetten de achtervolging in. 

De politie arriveerde even later en heeft de verdachte meegenomen naar het bureau in Alkmaar. In de gestolen sporttassen zaten diverse jassen en andere zaken. Drie personen hebben aangegeven dat er spullen van hen zijn gestolen. De politie is op zoek naar meer slachtoffers van diefstal bij de sportvereniging.

Waar is de schaal van DETO?

Veel kampioenschappen en blijde voetballers, afgelopen mei. Maar ook paniek. Bij DETO Twenterand bijvoorbeeld. Want waar is toch de universele kampioensschaal gebleven? Net in de periode wanneer de beslissingen vallen en er feestjes gevierd kunnen worden, is de vereniging uit Vriezenveen het zilverwerk kwijt, zo meldt dagblad Tubantia.

De laatste keer dat de schaal is uitgereikt was op 4 november 2017 aan het G-team, aldus de club. Dit team zou de schaal wel ingeleverd hebben. Woensdagavond vond er bij DETO al een huldiging plaats van de eerste jeugdkampioen, JO17-4. Zonder schaal, vooralsnog.

Voetbalhumor in Friesland 

Voetbalhumor in Friesland! Voor SC Leovardia stond eind april 2018 de uitwedstrijd bij SC Twijzel op het programma. Op voorhand al een pikante ontmoeting, gezien het verleden van Leovardia-assistent Richard Reitsma. Hij was in het verleden al eens trainer van Twijzel.

De ontvangst van Twijzel was op zijn zachtst gezegd opmerkelijk te noemen. Eén voordeel: de banken zaten wel lekker zacht.

Taxibedrijf De Blesse

Met drie auto's haalde De Blesse het team van d'Olde Veste op.

Het koude weer in maart zorgde ervoor dat veel wedstrijden werden afgelast. Zo kon ook d’ Olde Veste’54 JO19-2 – de Blesse JO19-1 niet worden gespeeld. Bij De Blesse kon er wel worden gevoetbald, dus werd voorgesteld de wedstrijd om te draaien.

Probleem was echter dat d’ Olde Veste geen vervoer had. “Geen probleem, dan halen we jullie wel op.” Met drie auto’s uit De Blesse werd het team opgehaald en de wedstrijd werd gespeeld op het terrein van De Blesse. Het werd 5-3 voor ‘taxibedrijf’ De Blesse.

NSV 6 eindelijk van de nul af

De positivo's van NSV 6 pakten in januari voor het eerst een punt.

De redactie van Mooie Maandag is fan van NSV 6. Een nieuw team, ontstaan in het plaatselijke café.  Het begin was lastig. Zo kwam de ploeg landelijk in het nieuws na een 40-0  afstraffing. Kan gebeuren…

De winterstop werd eind 2017 gehaald met ruim 150 tegentreffers, maar het gemoed bij de spelers bleef onverminderd positief. De winterstop werd vooral goed benut om uit te rusten en de verplichte onderbreking deed wonderen. 

Want zie hier, eind januari werd zowaar het eerste gelijkspel geboekt. Tegen het zevende team van DOSKO werd het 5-5. Dat de tegenstander maar met zes spelers begon en NSV kon rekenen op enkele talenten van het vijfde, mag de pret niet drukken.

De rubriek Mooie Maandag keert in 2019 weer terug op KNVB.nl. De redactie wenst iedereen  een sportief nieuwjaar. 

Gerelateerd nieuws

Laatste artikelen

Terug naar boven