Reda Kharchouch scoort aan de lopende band in Derde divisie

KNVB Media
KNVB Media
2 december, 13:15

Reda Kharchouch (links) maakte dit seizoen al dertien treffers. - Foto: OFC - Wim Poelstra

Na dertien wedstrijden voor zijn nieuwe club OFC in de Derde divisie heeft Reda Kharchouch al zeventien treffers achter zijn naam staan. Een ongekend moyenne voor een spits die aan het begin van dit kalenderjaar een zware knieblessure opliep en maar liefst zeven maanden aan de kant stond.

"Ik ben er sterker uitgekomen", bevestigt Kharchouch zijn opmerkelijke opmars. "Het harde werken tijdens de revalidatie is beloond. Maar eerlijk gezegd heb ik hier zelf ook niet op gerekend hoor. Voor de eerste competitiewedstrijd had ik nog niet eens een hele wedstrijd in de benen. Ik scoorde echter direct drie keer. Het maken van doelpunten is daarna niet meer gestopt."

Aanspeelpunt

De 23-jarige aanvaller is fysiek sterk en daarom een ideaal aanspeelpunt voor zijn team. "We hebben een kwalitatief sterk elftal, met veel technisch begaafde voetballers. Ik pas daar heel goed in. Het is heerlijk om te spelen in een team dat mij voortdurend weet te vinden."

Kharchouch hoopt dit seizoen dertig doelpunten te maken.

Kharchouch is hard op weg om zijn seizoensrecord van 26 doelpunten te verbeteren. In zijn eerste jaar als senior bij VVA/Spartaan in Amsterdam kwam hij tot dat aantal. "Natuurlijk staat het teambelang voorop. Maar ik heb voor mijzelf wel in mijn hoofd om dit jaar de dertig doelpunten aan te tikken."

Laatste man

Ik heb de hoop op betaald voetbal nog niet opgegeven

Van oorsprong is Kharchouch niet eens een spits. "Ik was altijd groot en sterk en kwam daardoor automatisch in een elftal als laatste man te staan. Pas in mijn eerste jaar als senior ben ik naar voren gegaan. Bij VVA/Spartaan begon ik direct te scoren en we promoveerden naar de derde klasse. Ik heb toen een overgang naar de amateurs van Ajax afgedwongen."

Vorig seizoen verliet de topscorer zijn Amsterdam en ging spelen bij Quick Boys. "Echt een geweldige amateurclub. Bij elke wedstrijd reizen er enorm veel supporters mee. Heel gaaf. Ik heb daar een hele mooie tijd gehad. Helaas raakte ik na een half jaar geblesseerd en heb ik het hele tweede deel van het seizoen gemist."

Ideale combinatie

Vanwege de afstand wilde hij toch dichter bij Amsterdam spelen en vertrok na één seizoen alweer uit Katwijk. "Het was soms lastig vanwege mijn werk om op tijd op de trainingen te zijn. In eerste instantie zou ik terugkeren naar Ajax, maar via het jeugdelftal dat ik trainde bij VVA/Spartaan kwam ik in contact met OFC. Ik kon daar spelen in de Derde divisie en ook wat betekenen voor de jeugd. Bovendien is het maar een kwartiertje rijden. Dat is voor mij de ideale combinatie."

Reda Kharchouch vindt dat OFC goed genoeg is om te promoveren.

Bij OFC is Kharchouch techniektrainer voor de jeugd. "Ik praat veel met de jongens. Ik bekijk wedstrijden en kom vervolgens terug op bepaalde acties. Ik geef ze dan tips en tops. Het is leuk om te doen en kan op deze manier iets doen voor de club."

Ambitieus

Kharchouch is ambitieus op de korte en lange termijn. "We hebben een mindere fase gehad in de competitie, omdat een aantal belangrijke spelers geblesseerd was. Inmiddels zijn we op de weg terug en laten we zien dat we tot de beste clubs behoren. We staan nu zesde, maar ik vind dat we voor de titel kunnen gaan. Als dat niet lukt, moet promotie het doel zijn."

Zijn eigen carrière heeft hij al uitgestippeld. "Ik heb de hoop op betaald voetbal nog niet opgegeven. Via een club in de Keuken Kampioen Divisie naar de Eredivisie, ik zie het wel zitten. Als ik zo door blijf gaan met scoren, komt het goed."
 

Gerelateerd nieuws

Laatste artikelen

Terug naar boven