Er is iets mis gegaan.

Het lukt niet om de pagina die je zocht op KNVB.nl te laden.

Op dit moment is de website in onderhoudsmodus. Probeer het later nog eens.

Gebruik je een adblocker? Probeer deze uit te zetten en laad de pagina opnieuw.

Onze derby: de laatste ontmoeting tussen Nevelo en RKSV Oisterwijk

KNVB Media
KNVB Media
13 november 2018, 16:40
2:41

Nevelo neemt het doel van RKSV onder vuur in de Oisterwijkse derby. - Foto: Videostill

Buenos Aires heeft Boca Juniors tegen River Plate, Glasgow kent The Old Firm tussen Rangers en Celtic en Manchester de strijd tussen United en City. Derby’s op het scherpst van de snede. In een dichtbevolkt land als Nederland wordt ook iedere week wel ergens een broederstrijd uitgevochten. In ‘Onze Derby’ volgen we de komende maanden een aantal derby’s in het amateurvoetbal.

Van het hoogste tot het laagste niveau en van het pupillenvoetbal tot de senioren. Overal worden derby’s gespeeld. Soms zijn deze wedstrijden bijzonder vanwege de sentimenten tussen twee dorpen, soms door de achtergronden van de leden. Of soms is het door de jaren heen ‘gewoon’ zo gegroeid.

In de eerste aflevering van ‘Onze Derby’ nemen we een kijkje in Oisterwijk bij de wedstrijd tussen sv Nevelo en RKSV Oisterwijk. Twee clubs uit het Brabantse plaatsje die uitkomen in de vierde klasse van het amateurvoetbal in het district Zuid. De verenigingen delen samen een sportcomplex en stonden afgelopen zondag voor de laatste keer tegenover elkaar op de velden van Nevelo. Vanaf volgend seizoen gaan beide clubs samen verder onder de naam VV Trinitas Oisterwijk.

Wedstrijd van het jaar

Hoe beleven de leden deze derby en wat vinden ze van het samengaan van beide verenigingen? We volgen Karin Vermeulen, al 40 jaar vrijwilligster van sv Nevelo en een echte clubvrouw. “Dit is de wedstrijd van het jaar”, vindt Karin, die in al die 40 jaar nog nooit een kijkje heeft genomen bij de buren. “Nevelo is voor mij mijn tweede familie, emotioneel is dat voor mij heel belangrijk.”

Onze Derby: Nevelo - RKSV Oisterwijk.

Meer doen met voetbal? Doe mee!

Er zijn vele manieren waarop jij ook mee kan doen. Niet alleen als speler, maar ook als coach, scheidsrechter, bestuurder of als andere vrijwilliger.

Gerelateerd nieuws

Laatste artikelen