Er is iets mis gegaan.

Het lukt niet om de pagina die je zocht op KNVB.nl te laden.

Op dit moment is de website in onderhoudsmodus. Probeer het later nog eens.

Gebruik je een adblocker? Probeer deze uit te zetten en laad de pagina opnieuw.

Mooie Maandag: Na 38 wedstrijden kan Harskamp eindelijk juichen

KNVB Media
KNVB Media
12 november 2018, 16:25

Harskamp kon dit weekend eindelijk juichen. Voor het eerst sinds februari 2017! - Foto: KNVB Media

Wekelijks worden er duizenden amateurwedstrijden gespeeld op de Nederlandse velden. In Mooie Maandag besteden we aandacht aan de meest opvallende zaken uit het amateurvoetbal.

Ze moesten er een tijdje op wachten. Heel lang op wachten. Ede Stad had voor de kelderkraker tegen EMM uitgezocht wanneer vierdeklasser Harskamp voor het laatst een wedstrijd had gewonnen. De uitkomst deed de spelers schrikken: 38 wedstrijden geleden. Een eeuwigheid. 

Wellicht geprikkeld door de lokale media lukte het afgelopen weekend dan eindelijk wel. Tegen de eveneens puntloze EMM uit Randwijk werden niet alleen de eerste doelpunten van het seizoen gemaakt, maar ook de eerste punten behaald. 

Arnand van Norel. Eigenlijk gestopt. "Maar ik ben, ondanks dat ik al achtendertig ben, gezwicht voor de smeekbeden van de selectiegroep. Ja, en dat je als invaller al snel de 1-0 mag scoren is best mooi", zei hij in Ede Stad. Na de 1-1 sloeg Harskamp in de slotfase opnieuw toe: 2-1. De eerste overwinning sinds februari 2017. Nu maar hopen voor de ploeg dat het volgende succes niet zo lang op zich laat wachten.

AED én vrijwilligers VSV redden leven scheidsrechter

Scheidsrechter Ruben van Velthuysen (41) kreeg op 14 oktober een hartstilstand tijdens de wedstrijd VSV - De Meer in de zondag derde klasse. Dankzij de Automatische Externe Defibrillator (AED) bij VSV én het kordate optreden van een aantal vrijwilligers is hij nog in leven. Afgelopen zondag werd de wedstrijd uitgespeeld en keerde Van Velthuysen terug naar Velserbroek om zijn redders te bedanken.

Bijzonder verhaal Bijzonder verhaal Scheidsrechter overleefde hartstilstand dankzij AED en optreden vrijwilligers VSV

Sporting Leiden geeft Sleutelstad weer hoop

De tijden dat UVS, Roodenburg en Lugdunum elkaar op hoog niveau amateurvoetbal bestreden, zijn al enige tijd voorbij. De Leidse clubs zakken steeds verder weg, zowel kwalitatief als kwantitatief. Onder de regie van de gemeente probeert de voetbalstad uit het dal te klimmen. Met de flitsende start van de nieuwe club Sporting Leiden is een eerste stap gezet.

Voetbalstad Leiden Voetbalstad Leiden Lees het gehele verhaal over de oprichting van Sporting Leiden.

Volg je voeten

Een uitnodiging aan alle jongens en meiden om te ontdekken wat voetbal hen kan brengen.

Gerelateerd nieuws

Laatste artikelen