Er is iets mis gegaan.

Het lukt niet om de pagina die je zocht op KNVB.nl te laden.

Op dit moment is de website in onderhoudsmodus. Probeer het later nog eens.

Gebruik je een adblocker? Probeer deze uit te zetten en laad de pagina opnieuw.

Mooie Maandag: Nick en Burak, opvolgers van John de Bever?

KNVB Media
KNVB Media
15 oktober 2018, 15:27

In Mooie Maandag besteden we aandacht aan de meest opvallende zaken uit het amateurvoetbal. - Foto: KNVB Media

Wekelijks worden er duizenden amateurwedstrijden gespeeld op de Nederlandse velden. In Mooie Maandag besteden we aandacht aan de meest opvallende zaken uit het amateurvoetbal.

Voetbal en muziek: het is en blijft een gouden combinatie. Johan Cruijff bracht ooit een singeltje uit: ‘Oei, Oei, Oei, dat was me weer een loei’. Ruud Gullit trad op met Revelation Time en oud-zaalvoetballer John de Bever scoorde een monsterhit met ‘Jij krijgt die lach niet van mijn gezicht’.

Nick en Burak

Aan dit rijtje illustere namen kunnen we Nick van Staveren en Burak Sahin toevoegen. Speler en supporter van respectievelijk vv Noordwijk en ODIO uit Ossendrecht. De liefde voor muziek zit diep bij dit duo. Nick maakte afgelopen zaterdag de winnende treffer voor vv Noordwijk en heeft de naam een echte sfeermaker te zijn. Vaak na een gewonnen wedstrijd, gewapend met microfoon. Een kraker van John West is zijn favoriet, weten we nu dankzij Omroep West.

Ook bij ODIO uit Ossendrecht zat de stemming er afgelopen weekend goed in. Wat wil je ook na een 1-4 overwinning bij Biervliet. Burak greep zijn kans en liet de bus op de terugreis uit zijn dak gaan. George Baker zou het zelf niet veel beter doen.

Nick en Burak: ook te boeken voor feesten en partijen.

Ali (vv SCM) is de held van de dag!

Het was enorm schrikken, zondagochtend in Maastricht. Tijdens de wedstrijd tussen vv Daalhof 2 en vv SCM 4 zakte een speler van de thuisploeg ineen. Hij raakte bewusteloos.

Ali Ozturk, aanvoerder en teamleider van vv SCM, aarzelde geen moment en greep direct in. Met behulp van omstanders werd de speler van Daalhof succesvol gereanimeerd. Na enkele minuten kwam hij weer bij. De gealarmeerde ambulance en politie namen het even later over. Al met al een heftige ervaring voor alle aanwezigen, met gelukkig een goede afloop. Een dikke pluim voor Ali en iedereen die heeft geholpen!

Jordy staat al op elf doelpunten

Je hebt veelscorende spitsen en je hebt Jordy van der Schoot. De aanvaller van hoofdklasser sv Meerssen is dit seizoen al vroeg in bloedvorm en scoorde afgelopen weekend maar liefst zes keer. In totaal staat de teller na zes wedstrijden al op elf treffers.

Met zeven spelers van het tweede hadden we deze afgang ingecalculeerd

Een totaal ongelijke strijd, was het zondag. Jordy kon zich tegen het Utrechtse SVA Papendorp heerlijk uitleven. Het werd uiteindelijk 11-0. "Met zeven spelers van het tweede hadden we deze afgang ingecalculeerd", zei assistent-trainer Mostapha Talha van SVA in De Limburger.

Een international bij Be Quick Zutphen

BOEM! Daar plofte een brief op de mat. Afzender: de voetbalbond van Burundi. Het schrijven was gericht aan Moussa Nahimana, speler van Be Quick uit Zutphen en Global Football Academy (GFA) uit Deventer. De linksback is uitgenodigd voor het kwalificatieduel voor de Afrika Cup, in eigen land tegen Mali.

Nahimana (20) speelde in de jeugd al bij Be Quick Z en keerde na een uitstapje bij onder meer Go Ahead Eagles terug op het oude nest. De rappe linkspoot scoorde dit prille seizoen twee keer en zijn prestaties in Zutphen vielen bij de nationale bond ook op. "Een grote eer", noemt Nahimana de uitnodiging in De Stentor. "Ik ken eigenlijk maar één speler van de nationale selectie." Hij doelt op Saido Berahino, de spits van Premier Leagueclub Stoke City.

SV De Lutte, gastheer van topteams

Ajax was er veertig jaar te gast. De OranjeLeeuwinnen trainden er in aanloop naar de EK-finale in 2017 en Wayne Rooney speelde er een wedstrijd voor vierduizend toeschouwers. Bij sv De Lutte zijn ze er maar wat trots op. Topteams maken tijdens trainingskampen al decennialang gebruik van de velden van de amateurvereniging.

SV De Lutte, decennialang gastheer van topteams uit de hele wereld SV De Lutte, decennialang gastheer van topteams uit de hele wereld Lees hier het hele verhaal.

Rinus

Het grootste aanbod voetbaltrainingen, losse oefeningen en meerweekse programma’s. Plan ze in, vink ze af en zorg voor gevarieerde trainingen en een goede ontwikkeling van je team!

Gerelateerd nieuws

Laatste artikelen