Er is iets mis gegaan.

Het lukt niet om de pagina die je zocht op KNVB.nl te laden.

Op dit moment is de website in onderhoudsmodus. Probeer het later nog eens.

Gebruik je een adblocker? Probeer deze uit te zetten en laad de pagina opnieuw.

Michael heeft zin om te voetballen, wie doet er mee?

KNVB Media
KNVB Media
9 oktober 2018, 16:00

Michael Mols zal in Utrecht en Amsterdam van de partij zijn met zijn Kicks All Stars-team. - Foto: KNVB Media

Kicks bestaat één jaar. Om dat te vieren is een samenwerking aangegaan met ex-international Michael Mols. Samen organiseren ze twee toernooien in Utrecht en Amsterdam. Wil je meedoen? Meld je dan aan!

Een gezellig potje voetballen, de typische kleedkamerhumor en het napraten tijdens de derde helft. Voor veel amateurvoetballers zijn het de momenten waar ze iedere week naar uitkijken. Maar wat als je door een druk gezinsleven en veeleisende baan geen tijd meer hebt om in clubverband te spelen? Dan biedt Kicks uitkomst!

Initiatief

Michael Mols, in actie voor de Ex-internationals.

Kicks is een initiatief van de KNVB dat flexibel voetballen mogelijk maakt. Deelnemers kunnen zich aanmelden voor trainingen en kunnen meedoen aan toernooien, zonder dat ze lid zijn van een vereniging. Een voordeel: de spelers hoeven niet iedere week op te komen draven. Er zijn geen verplichtingen en gedoe, maar ze kunnen wel georganiseerd voetballen. Het is een ideaal alternatief voor volwassen die door hun drukke leven moeten stoppen met verenigingsvoetbal, maar het spelletje nog te leuk vinden om de schoenen definitief aan de wilgen te hangen.

Dat geldt ook voor Michael Mols. De oud-spits van onder meer FC Utrecht, Glasgow Rangers, Feyenoord en het Nederlands elftal geniet nog te veel van het voetbal om er helemaal mee te stoppen. Het liefst wil hij zoveel mogelijk voetballen, maar hij wil zelf in de hand hebben waar en wanneer. Als hij vanavond nog een potje wil voetballen, dan zou dat toch gewoon moeten kunnen? Kicks regelt het voor hem.

Prestaties

Wekelijks worden er in Utrecht en Amsterdam trainingen en toernooien georganiseerd. De wedstrijden worden met zes tegen zes op een kwart veld gespeeld, zonder doelman. Daarbij draait het niet om prestaties, maar staat lekker een potje voetballen voorop. In het eerste jaar hebben al 1.100 personen tijdens de trainingen en toernooien meegevoetbald met Kicks. 

Kicks organiseert op 24 oktober een toernooi bij SV Vechtzoom in Utrecht en op maandag 29 oktober bij WV-HEDW in Amsterdam. Aan deze toernooien kunnen allerlei teams meedoen. Ook Michael Mols zal van de partij zijn met zijn Kicks All Stars-team. Hij heeft er zin in, wie doet er mee?

Kicks Kicks Meer informatie.

Volg je voeten

Een uitnodiging aan alle jongens en meiden om te ontdekken wat voetbal hen kan brengen.

Gerelateerd nieuws

Laatste artikelen