Er is iets mis gegaan.

Het lukt niet om de pagina die je zocht op KNVB.nl te laden.

Op dit moment is de website in onderhoudsmodus. Probeer het later nog eens.

Gebruik je een adblocker? Probeer deze uit te zetten en laad de pagina opnieuw.

Jeugdlid Thijmen (7) komt in actie na brand in materiaalhok FVV Foxhol

KNVB Media
KNVB Media
11 september 2018, 16:42

Het materiaalhok van FVV Foxhol met spullen van de jeugdafdeling ging maandag in vlammen op. - Foto: fvvfoxhol.nl

Een brand verwoestte maandag het materiaalhok van FVV Foxhol uit Hoogezand. Daardoor kon de jeugd niet trainen. Tot groot verdriet van pupil Thijmen (7 jaar) die meteen in actie komt om geld in te zamelen voor nieuwe spullen.

Maandagmiddag rond 12.00 uur gaat ineens de brandweerpieper af bij FVV Foxhol-secretaris Lukas Rijnvis. Brand bij het clubhuis. De vlammen slaan uit het materiaalhok. Rijnvis tast volledig in het duister hoe dat heeft kunnen gebeuren. "Er ligt niets waardoor brand kan ontstaan", zegt hij tegen RTV Noord. "Dit doet zeer." De brandweer heeft het vuur snel onder controle, maar de inhoud van het materiaalhok - voornamelijk spullen voor de jeugdafdeling - gaat verloren. Daardoor kan de jeugdtraining op maandag niet doorgaan. 

Topper Thijmen

De 7-jarige pupil Thijmen Nieborg baalt hier ontzettend van, maar hij treurt niet lang. Thijmen komt meteen in actie om geld in te zamelen voor nieuwe trainingsspullen voor de jeugd. Zo gaat hij langs de deuren om klusjes te doen en statiegeldflessen op te halen.

Een dag later heeft hij al ruim honderd euro opgehaald. Maar dat is niet genoeg om alle spullen te vervangen. Via RTV Noord heeft Thijmen dan ook een oproep gedaan om dinsdagavond allemaal naar de club te komen om te helpen. Hij zal niet rusten voordat alle schade hersteld is. Wat een topper!

Voetballen bij een club

De KNVB is er voor voetballers op het veld, in de zaal en op straat. Voor pupillen, profs en 65-plussers. Voor jongens en voor meisjes.

Gerelateerd nieuws

Laatste artikelen