Er is iets mis gegaan.

Het lukt niet om de pagina die je zocht op KNVB.nl te laden.

Op dit moment is de website in onderhoudsmodus. Probeer het later nog eens.

Gebruik je een adblocker? Probeer deze uit te zetten en laad de pagina opnieuw.

Lars en Bas, drijvende krachten van het G-voetbal bij Bemmel

KNVB Media
KNVB Media
21 juli 2018, 11:04

Lars Cornelissen (links) en Bas Disveld (rechts) met twee spelers van het G-team van SC Bemmel. - Foto: KNVB Media

Lars Cornelissen en Bas Disveld zijn het sportcomplex van SC Bemmel nog maar net opgelopen of de spelers van het G-team springen al om hun nek. Lars en Bas zijn enorm populair als trainer binnen het team.

Een aantal jaar geleden begon de club uit Gelderland met G-voetbal en sindsdien is het enthousiasme binnen de club enorm gegroeid. “Lars en Bas zijn de drijvende krachten van het G-voetbal bij SC Bemmel”, vertellen Koos Rentzing en Maurice Gubbels, coördinatoren van het G-voetbal.

Heldenvoetbal

“Het Heldenvoetbal, zoals het G-voetbal hier wordt genoemd, bestaat pas een paar jaar”, vervolgt Maurice. “Bij de start hebben we folders uitgedeeld en hadden vier kinderen zich aangemeld. Binnen een maand was dat aantal al verdubbeld en inmiddels bestaat het Heldenvoetbal uit 31 kinderen. Het team wordt getraind door acht trainers. Naast Lars en Bas hebben we nog één intaker, twee leiders (ouders), een PR-man en twee personen voor de administratie.”

“Alle kinderen krijgen hier aandacht op maat. We doen bijvoorbeeld mee aan een regionale competitie, NEC Doelbewust, en hanteren dan samen met onze tegenstander eigen spelregels. Kinderen met een wat zwaardere beperking lopen soms op het veld met een persoonlijke begeleider. Echt prachtig om te zien hoe dan iedereen in het spel betrokken wordt.”

Cursus

Het is zo ontzettend leuk om die twee bezig te zien op de trainingen en langs lijn

Koos vervolgt: “Lars en Bas waren er vanaf de eerste dag bij. Ze hebben de cursus G-voetbaltrainer bij de KNVB afgerond en weten heel goed hoe ze met de kinderen om moeten gaan. Het is zo ontzettend leuk om die twee bezig te zien op de trainingen en langs lijn. Het zijn heel bescheiden en rustige jongens. Echte clubjongens want ze spelen hier ook in het eerste elftal. En ze bedenken elke week weer iets nieuws. Laatst hadden we een wedstrijd waarbij er ineens twee keepers in één goal stonden”, eindigt Koos met een glimlach.

SC Bemmel is een van de bijna 350 voetbalclubs waar kinderen en volwassenen met een beperking kunnen voetballen. De club en trainers Lars en Bas werden door de KNVB, Fonds Gehandicaptensport en ING verrast met een poster van het tweetal. De drie organisaties werken samen om het G-voetbal de aandacht te geven die het verdient. De trainers waren onder de indruk van hun poster. Eén poster hangt inmiddels bij hen thuis en één poster krijgt een mooi plekje in de kantine van SC Bemmel.

G-voetbal G-voetbal Lees hier meer over het aanbod van clubs met G-voetbal.


Gerelateerd nieuws

Laatste artikelen