Veel goals in finales KNVB Bekertoernooi voor amateurs

11 mei 2018, 9:58

Spanning en strijd in de diverse finales op Hemelvaartsdag en de avond ervoor. - Foto: KNVB Media

Op diverse locaties zijn deze week finales om de districtsbekers gespeeld. Een feest voor spelers en supporters die konden genieten van veel doelpunten. Hieronder een overzicht van de gespeelde finales; een aantal andere finales staat later op het programma.

Noord: Flevo Boys

Hoofdklasser sv Urk had woensdag het thuisvoordeel en was de uitgesproken favoriet. Maar de districtsbeker wordt dit seizoen in de prijzenkast van eersteklasser Flevo Boys gestald. De ploeg uit Emmeloord won op het volgepakte sportpark De Vormt met ruime cijfers op Urk (0-4), al vielen de laatste drie goals pas in de slotfase. Voor de tweede keer in de clubgeschiedenis - na de primeur in 1991 - veroverde Flevo Boys de districtsbokaal. Dankzij goals van Frank Post (2), Aron Strengholt en Timon Rorije.

Oost: DFS

Lang hield MASV, de club van trainer Jhon van Beukering, woensdag stand in de sfeervolle bekerfinale op eigen veld tegen DFS. Sterker, de underdog uit de 3e klasse kwam via twee scherpe counters met Angelo Siep als eindstation zelfs op een 2-0 voorsprong. Maar hoofdklasser DFS zette als snel de zaken recht en drukte het kwaliteitsverschil in ruime cijfers uit: 2-5. De goals voor de club uit Opheusden werden gemaakt door Rick van Walsem, Thijs Hendriks, Rutger Worm, Levi Raja Boan en Marijn de Kler. Van Walsem speelde ook zijn 250e wedstrijd in dienst van DFS.

West 1: SDO

Met zo'n 800 supporters in het kielzog was SDO uit Bussum afgereisd voor de finale van de districtsbeker tegen Ajax. Het duel tussen beide hoofdklassers werd gespeeld op het terrein van FC Breukelen. Daar had Ajax aanvankelijk het beste van het spel, maar Amsterdammers kwamen moeilijk tot uitgespeelde kansen. Breekpunt in de wedstrijd was de rode kaart voor Chima Bosman die na een opstootje al na een half uur de kleedkamer kon opzoeken. In de tweede helft zette een strak schot van Rick van der Velden SDO op voorsprong. Stanley Akoy bracht acht minuten voor tijd weer hoop in Amsterdamse harten (1-1), maar Theo Visser boorde die illusie een minuut later de grond in: 2-1.

Fotoalbum bekerfinale Fotoalbum bekerfinale Mooie sfeerfoto's op de website van SDO.

West 2: Sportlust'46

In district West 2 is de beker een prooi geworden voor Sportlust'46. De eersteklasser uit Woerden zorgde voor een stunt door hoofdklasser FC 's-Gravenzande met 2-0 te kloppen. De eindstrijd werd gespeeld op het complex van DHC Delft. Voor Sportlust'46 werd de terugreis naar Woerden een aangename rit. De underdog ging veel effectiever met de kansen om dan de Westlanders. Zakaria Issarti maakte in de 11e minuut de openingstreffer, waarna Mitch van der Vlist kort na rust de 2-0 scoorde.

Zuid 1: Goes en Sparta/JOVZ

Veel doelpunten bij de bekerfinale tussen Goes en Uno Animo in Etten-Leur. De Zeeuwse hoofdklasser maakte naam en faam waar en kreeg voor het eerst in de clubgeschiedenis de districtsbokaal in handen: 4-2. Goes had gedurende de hele wedstrijd een overwicht op de opponent uit Loon op Zand die twee amateurniveaus lager speelt. Toch stond het halverwege nog gelijk (1-1) na goals van Sherief Tawfik en Sil de Veer. Goes nam na rust definitief afstand via Erwin Franse en tweemaal Tim de Winter. Rick van Loon deed voor Uno Animo in blessuretijd nog iets terug en bracht de eindstand op 4-2.

Ook bij de vrouwen kwam de beker in Zeeuwse handen. De 16-jarige spits Angela Versluis was de gevierde vrouw door in de verlenging tegen het tweede team van FC Eindhoven de winnende treffer te produceren. Versluis maakte in de beginfase van het duel ook al de openingsgoal. Daarna bracht Janske Loverbosch de Eindhovense ploeg op gelijke hoogte waardoor de strijd in de extra tijd moest worden beslist. Zeven minuten voor het einde van de verlenging sloeg Versluis toe.

Zuid 2: Gemert

Een verlenging moest er aan te pas komen om de bekerfinale tussen rksv Wittenhorst en Gemert te beslissen. De gevierde man aan de zijde van hoofdklasser Gemert werd Ruben Rodrigues. Hij maakte in de 94e minuut de winnende treffer nadat de reguliere speeltijd geen winnaar had gebracht (2-2). Op het complex van sv Deurne had Gemert de strijd al eerder kunnen beslissen nadat het door twee treffers van Thijs Fonken al op een 2-0 voorsprong was gekomen. Maar eersteklasser Wittenhorst vocht zich knap terug in de wedstrijd en kwam door twee doelpunten van Rob Zanders binnen twee minuten weer langszij. Ook in de verlenging lieten de Limburgers zich zien, maar het subtiele stiftje van Rodrigues bezorgde Gemert op Hemelvaartsdag de beker.