Er is iets mis gegaan.

Het lukt niet om de pagina die je zocht op KNVB.nl te laden.

Op dit moment is de website in onderhoudsmodus. Probeer het later nog eens.

Gebruik je een adblocker? Probeer deze uit te zetten en laad de pagina opnieuw.

Mooie Maandag: Met nummer 42 de hoofdklasse in

KNVB Media
KNVB Media
7 mei 2018, 16:40

Purrel Fränkel werd op 41-jarige leeftijd kampioen met DUNO en promoveerde naar de hoofdklasse. - Foto: Gert Budding.

Wekelijks worden er duizenden amateurwedstrijden gespeeld op de Nederlandse velden. In Mooie Maandag besteden we aandacht aan de meest opvallende zaken uit het amateurvoetbal.

Je hebt van die voetbalsprookjes… In het Gelderse Doorwerth weten ze er sinds zaterdag alles van. Zes jaar geleden speelde DUNO nog in de vierde klasse, maar vanaf volgend seizoen acteert het in de hoofdklasse. Mét oud-prof Purrel Fränkel (41) in de gelederen.

DUNO viert feest. De ploeg promoveerde naar de hoofdklasse. Foto: Gert Budding. 

Groot feest was het, na de 0-1 overwinning op concurrent DTS’35. En dus plakt Fränkel – die betaald voetbal speelde voor Telstar, Vitesse De Graafschap – er nog een jaartje aan vast. Dit seizoen speelde hij met nummer 41, zijn leeftijd. Volgend seizoen wordt dat nummer 42. “Dit is een krankzinnig, maar mooi verhaal. Het geheim van mijn lichaam? Het is een geschenk van God”, vertelde hij aan De Gelderlander.

Perfecte Bevrijdingsdag voor Eelke

Bevrijdingsdag is voor veel mensen een dag om de vrijheid te vieren. Voor Eelke Stienstra van Pelikaan 9 uit Zwijndrecht werd Bevrijdingsdag 2018 een dag om nooit te vergeten. Een dubbele feestdag.

Eelke is één van de sterren van Pelikaan 9, die wegens omstandigheden nog nooit een doelpunt had gemaakt. Tot afgelopen zaterdag. Het omschrijven van zijn strafschop is niet moeilijk: onberispelijk!

 

Tractoren, slingers en lange ballen

Het is een derby die zes jaar geleden voor onmogelijk werd gehouden: Longa’30 tegen RKZVC. De thuisploeg speelde destijds in de Hoofdklasse, terwijl de bezoekers uitkwamen in de vierde klasse van het zondagvoetbal. Zaterdag stonden beide teams voor de tweede keer dit seizoen tegenover elkaar in de eerste klasse. Voor ruim vierduizend toeschouwers.

Tractoren, slingers en lange ballen Tractoren, slingers en lange ballen Lees hier het verhaal over de Derby van het Oosten.

TOG zal zijn oorlogsslachtoffers nooit vergeten

Veel amateurclubs herdenken op 4 mei de leden die hen tijdens de Tweede Wereldoorlog ontvielen. Zo ook AVV Tot Ons Genoegen (TOG) in Amsterdam-Oost waar een klein monument 73 jaar na de bevrijding zorgt dat zij niet worden vergeten.

TOG zal zijn oorlogsslachtoffers nooit vergeten TOG zal zijn oorlogsslachtoffers nooit vergeten Lees hier het verhaal over TOG.

And the winner is…

De wondercorner van Aniek Janssen van RKHVV JO13-1G uit Huissen heeft grote indruk gemaakt op de bezoekers van de Facebook-pagina van Voetbal.nl. Met grote overmacht won ze de Moment van het Week-verkiezing. Van harte gefeliciteerd!

Meer doen met voetbal? Doe mee!

Er zijn vele manieren waarop jij ook mee kan doen. Niet alleen als speler, maar ook als coach, scheidsrechter, bestuurder of als andere vrijwilliger.

Gerelateerd nieuws

Laatste artikelen