Er is iets mis gegaan.

Het lukt niet om de pagina die je zocht op KNVB.nl te laden.

Op dit moment is de website in onderhoudsmodus. Probeer het later nog eens.

Gebruik je een adblocker? Probeer deze uit te zetten en laad de pagina opnieuw.

Amateurvoetbal ontvangt 3,8 miljoen euro van Nederlandse Loterij

KNVB Media
KNVB Media
22 april 2018, 18:50

Jan Dirk van der Zee (KNVB, links) ontvangt uit handen van Niels Onkenhout (Nederlandse Loterij) de cheque. - Foto: KNVB Media

De Nederlandse Loterij investeert een bedrag van 3.865.214 euro in het amateurvoetbal. Jan Dirk van der Zee, directeur amateurvoetbal van de KNVB, kreeg voorafgaand aan de TOTO KNVB Bekerfinale een symbolische cheque uit handen van Niels Onkenhout, CEO van Nederlandse Loterij.

We zijn enorm blij met deze fantastische bijdrage van Nederlandse Loterij

Het bedrag dat Nederlandse Loterij, waarvan TOTO onderdeel is, afdraagt aan de KNVB is volledig bestemd voor de ontwikkeling van het Nederlandse amateurvoetbal. "We zijn enorm blij met deze fantastische bijdrage van Nederlandse Loterij", aldus Jan Dirk van der Zee. Dit bedrag komt ten goede aan een sport waar zo’n 1,2 miljoen mensen wekelijks plezier aan beleven. Een sport die net als de maatschappij voortdurend aan verandering onderhevig is en waarin geïnvesteerd moet blijven worden.

Vrouwen, pupillen, verenigingen en trainers

Er zijn al diverse bestemmingen gevonden voor de schenking. Van der Zee: "Dit bedrag besteden we onder meer aan het snelgroeiende vrouwenvoetballandschap, maar ook aan het pupillenvoetbal, waar komend seizoen bij de teams van Onder 10, Onder 11 en Onder 12 vernieuwingen worden doorgevoerd. Daarnaast komt het bedrag ten goede aan het ondersteunen van verenigingen en goede trainersopleidingen. Allemaal initiatieven die bijdragen aan kwaliteitsverbeteringen van deze mooie sport, zodat velen ervan kunnen blijven genieten."

Niels Onkenhout, CEO van Nederlandse Loterij: "Onze ambitie is Nederland gelukkiger en gezonder maken. Door te investeren in het amateurvoetbal in Nederland kunnen we nog meer mensen laten voetballen. Zo simpel is het. Dat is belangrijk en daardoor wordt Nederland ook fitter en gezonder."

Meer doen met voetbal? Doe mee!

Er zijn vele manieren waarop jij ook mee kan doen. Niet alleen als speler, maar ook als coach, scheidsrechter, bestuurder of als andere vrijwilliger.

Gerelateerd nieuws

Laatste artikelen