Voorschoten ’97 viert succes van meisjes- en vrouwenafdeling

Mathieu Hilgersom
KNVB Media
14 april 2018, 8:02

Volop blije gezichten tijdens het Mitchell Scholtes Ladies Event van Voorschoten '97. - Foto: Voorschoten'97

Voorschoten ’97 groeit op alle fronten. Vooral de opkomst van de meisjes- en vrouwenafdeling is opvallend. Om deze tak extra in de spotlights te zetten, organiseerde de club vrijdag een groots Ladies Event. Bovendien was het de ideale gelegenheid om de vorig jaar plotseling overleden jeugdtrainer Mitchell Scholtes (24) te eren.

Twee jaar geleden begonnen Jacco Scholts en Tonnie van Genugten als meisjescoördinatoren bij Voorschoten ’97. Ze deden dit vanaf het eerste moment met veel enthousiasme en positiviteit. Dat dit aanstekelijk werkt, merkten ze al snel. Het aantal teams is inmiddels bijna verdubbeld naar twaalf meisjesteams, vier damesteams en meerdere 7x7-teams.

Gestaag groeien

Je moet altijd met plezier naar de club komen. Een evenement als dit draagt daar aan bij

"Het is niet eens het aantal teams dat aangeeft dat we op de goede weg zijn", legt Scholts uit terwijl de dames van Jong ADO den Haag het Ladies Event op de club openen met een training. "Toen we begonnen hebben we afgesproken dat het geen doel is om bijvoorbeeld de grootste meisjesafdeling van Zuid-Holland te creëren. We willen het vooral goed neerzetten en alle meiden en teams de aandacht geven die ze verdienen."

"We organiseren daarom ook geen vriendinnendagen", vervolgt Van Genugten. "Heel leuk, maar de kans is groot dat we er dan direct weer een team bij hebben. Dit kan niet zomaar. We moeten daar wel goede begeleiding voor hebben. Gestaag groeien, werkt voor ons beter. Hierdoor heerst er een positieve en gezellige sfeer waarin iedereen zich thuis voelt. Je moet altijd met plezier naar de club komen. Een evenement als dit draagt daar aan bij."

Een 'klassieker' op het hoofdveld: de kinderen tegen de moeders.

De positieve sfeer die Scholts en Van Genugten benoemen, wordt bewezen tijdens het Ladies Event. Overal zijn lachende gezichten te zien. Het plezier staat voorop. ADO Den Haag heeft de beloften afgevaardigd naar Sportpark Adegeest. Zij verzorgen een clinic voor de jeugd. Daarnaast staat er onder andere een moeder/dochter-toernooi, een 7x7-toernooi, een heuse catwalk en een disco op het programma.

Verdrietige aanleiding

"We wilden graag een keer al onze vrouwelijke leden bij elkaar brengen op de club", verklaart Van Genugten de organisatie van het Ladies Event. "Daarnaast heeft dit ook een verdrietige aanleiding. We eren tegelijkertijd onze vorig jaar plotseling overleden meisjestrainer Mitchell Scholtes. Het evenement draagt daarom ook zijn naam."

Een positieve en gezellige sfeer is de basis van het succes van Voorschoten '97.

Op het scherm bij binnenkomst op de accommodatie komen achterelkaar foto’s van Mitchell voorbij. Af en toe blijft iemand staan en slaakt een zucht. Het gemis is nog altijd voelbaar. Scholts: "Hij heeft enorm veel betekend voor de meisjesafdeling van Voorschoten ’97. Mitchell stond zes tot acht uur per week op het trainingsveld. Alle meiden kenden hem. Hij had het inzicht om een goede training neer te zetten, maar bovenal zorgde hij voor plezier. En als een meisje het moeilijk had, wist hij altijd haar er weer bovenop te krijgen. Hij had er een feilloos gevoel voor om iemand om het juiste moment te steunen."

Fakkels

Wanneer iedereen is uitgevoetbald en zich verzamelt rondom de kantine wordt het duister opgelicht met fakkels. Het zijn dezelfde lichtbronnen die twee dagen na de dood van Mitchell brandden tijdens een spontane bijeenkomst op de club. Nu een half jaar later branden ze opnieuw om Mitchell te eren. Mede dankzij hem floreert de meisjes-als vrouwenafdeling als nooit tevoren.

Gerelateerd nieuws

Laatste artikelen

Terug naar boven