Er is iets mis gegaan.

Het lukt niet om de pagina die je zocht op KNVB.nl te laden.

Op dit moment is de website in onderhoudsmodus. Probeer het later nog eens.

Gebruik je een adblocker? Probeer deze uit te zetten en laad de pagina opnieuw.

Moment van de Week: Lente in de kop!

KNVB Media
KNVB Media
14 maart 2018, 17:22

De rubriek Moment van de Week toont het amateurvoetbal in al zijn glorie. - Foto: KNVB Media

De ene week sta je nog op schaatsen, de volgende zaterdag moet je met zestien graden de wei in. Dat doet iets met je als voetballer. En zeker de mooiweervoetballers. Zij ruiken de lente en komen weer tot bloei. Dat zagen we terug in de inzendingen voor Moment van de Week.

 

Sami Hamnas van RCL JO-9 neemt een weggestompte bal in een keer op de wreef. 'Dat doet ie normaal nooit.' Moet 'ie' wel doen, want de bal verdwijnt met een fraaie boog in de uiterste hoek.

En wat dacht je van Bart Dieteren van Rood Groen LVC? Die begint zomaar aan een solo vanaf eigen helft. Lijkt te stranden - wat iedereen verwachtte, maar verovert de bal dan met een tackle, gooit er een schaar uit voordat hij na een Zidane-pirouette in de zestien tegen de grond wordt gewerkt. Penalty! Wat daarna gebeurt is bijzaak. Deze solo zal alle komende derde helften worden bewierookt. 

Ook Freek Helmers heeft de lente in zijn kop. De spits van VIOS Beltrum stond al een tijdje droog, maar met de denkbeeldige krokusjes naast het kunstgras vliegen de ballen weer als vanouds in de kruising. Eerst links, hard met de wreef. Vervolgens rechts, subtiel met een boog, die doet denken aan Cruijff. Een goal die het vakkundige commentaar van de pas 13-jarige Mik Bosch verdient.

Stem op het Moment van de Week Stem op het Moment van de Week Breng je stem uit op de Facebookpagina van Voetbal.nl.

Stel jouw training samen met Rinus

Je trainingen en seizoensplanning bij de hand. Thuis en op het veld.

Gerelateerd nieuws

Laatste artikelen