Mooie Maandag: Hoera! 80 kaarsjes voor ‘Ome Jan’

KNVB Media
KNVB Media
12 maart, 16:50

Feest! Ook bij voetbalverenigingen hoort daar natuurlijk taart bij. - Foto: KNVB Media

Wekelijks worden er duizenden amateurwedstrijden gespeeld op de Nederlandse velden. In Mooie Maandag besteden we aandacht aan de meest opvallende zaken uit het amateurvoetbal.

Hij is 80 jaar geworden, maar staat nog altijd drie keer in de week op het voetbalveld. Jan Koppen bij sv DIO uit Haarlem –  beter bekend als ‘Ome Jan’ – zit al vanaf zijn 25e in het trainersvak en is nog niet van plan om te stoppen. Gelukkig maar!

Naar aanleiding van zijn 80e verjaardag bezocht NH Nieuws een training van de jeugd van sv Door Inspanning Overwinning. ‘Ome Jan‘ is een strenge trainer en is gedreven door fanatisme. En niet zonder succes. De JO11 van DIO promoveerde onder de coach al drie keer.

Jan was lange tijd trainer bij voetbalclub DSK, waar ook Jordy Clasie als pupil voetbalde. Hij zag al meteen dat het een groot talent was, maar met één ding had het kleine Haarlemmertje wat moeite. "Hij dorstte niet te koppen, dat heb ik hem geleerd", glundert Jan. Dankzij 'Ome Jan' kon Clasie een stap hoger maken en kwam zo in de jeugd van Feyenoord terecht.

Ome Jan van sv DioLees het verhaal van NH Nieuws

Een vrijwilliger van 100 jaar

Nog een voetbalveteraan. Vorige maand werd Gerard Nieuwenbroek 100 jaar. Net zoals bij vele voorgaande verjaardagen kwamen zijn maten van het oud papier bij hem langs om dit te vieren. Dit keer hadden zij echter ook het bestuur van RKAVV meegenomen. Zij eerden namens de club uit Leidschendam hun oudste en meest trouwe vrijwilliger.

Gerard Nieuwenbroek: Honderdjarige vrijwilliger van RKAVV

Trainers gezocht…

Veel verenigingen zijn op dit moment bezig om alle trainersvacatures voor het komende seizoen in te vullen. Voor voetbaltrainers hét moment om op te letten. Een greep uit de vacatures. Het Friese svOlyphia uit Noordwolde op zoek naar een hoofdtrainer voor het eerste elftal. Olyphia speelt in de 2e klasse L, op zondag.

Kozakken Boys uit Werkendam zoekt nog een enthousiaste trainer/coach voor het JO19-2 team. Deze ploeg komt uit in de 1e klasse. Met voornamelijk lokale talenten heeft Kozakken Boys de ambitie om met dit (schaduw)team structureel op hoofdklasseniveau uit te komen.

vvBrederodes uit Vianen is zelfs op zoek naar meerdere trainers. Voor de standaardteams in de leeftijdscategorie JO14 tot en met JO17 zoekt de cluboefenmeesters. Interesse? Stuur een e-mail met cv naar: technischezaken@brederodes.nl ter attentie van Paul van Putten.

And the winner is…

Pas 6 jaar oud en dan al zo'n knal in de benen hebben. Dan volstaat slechts applaus voor Kayin Pelussey van vv Groninger Boys JO8. Woensdag drie nieuwe pareltjes!

De winnaar is...Kayin Pelussey van Groninger Boys JO8!

Gerelateerd nieuws

Laatste artikelen

Terug naar boven