Er is iets mis gegaan.

Het lukt niet om de pagina die je zocht op KNVB.nl te laden.

Op dit moment is de website in onderhoudsmodus. Probeer het later nog eens.

Gebruik je een adblocker? Probeer deze uit te zetten en laad de pagina opnieuw.

Moment van de Week: De Zidane van Zwolle en meer moois

KNVB Media
KNVB Media
21 februari 2018, 17:21

De rubriek Moment van de Week toont elke week het Nederlandse amateurvoetbal in al zijn schoonheid. - Foto: KNVB Media

In de rubriek Moment van de Week tonen we elke week de parels van de Hollandse velden. Het is de graadmeter van de staat van het Nederlandse amateurvoetbal. En dat daar niks mis mee is, zien we ook deze week met drie nominaties om de vingers bij af te likken.

1) Mo - Stormvogels

IJmuiden, zaterdagochtend. Temperatuur rond het vriespunt. De jongens van Stormvogels onder 11 hebben daar geen last van. Zij dartelen over het gras, wit uitgeslagen door de bevroren dauw. Langs de kant staan de ouders te vernikkelen, tot dat die voorzet komt. Net achter Mo. Maar Mo is naast voetballer ook acrobaat. Hij solt met de zwaartekracht en plaatst de bal met een omhaal in de hoek. Gloeiende harten van trots verdrijven de kou.

2) Miquel - Zwolsche Boys

En dan is daar ook Miquel Gieliam, die na vandaag door het leven gaat als de Zidane van Zwolle. Randje zestien speelt hij zich in een kluwen van spelers schitterend vrij. Alleen die beweging is al een nominatie waard. Maar mijnheer 'jenst' de bal ook nog even in de kruising. Groots!

3) Giorgio - Zeeburgia

Giorgo Ananga is nog geen twaalf en speelt bij Zeeburgia, kweekvijver van talent in Amsterdam-Oost. Dat is te zien. Giorgio's wreef stuurt de bal als een raket op Cape Canaveral in Florida richting de kruising.

Facebook Facebook Ook zo genoten? Vergeet niet te stemmen!

Rinus

Het grootste aanbod voetbaltrainingen, losse oefeningen en meerweekse programma’s. Plan ze in, vink ze af en zorg voor gevarieerde trainingen en een goede ontwikkeling van je team!

Gerelateerd nieuws

Laatste artikelen