Er is iets mis gegaan.

Het lukt niet om de pagina die je zocht op KNVB.nl te laden.

Op dit moment is de website in onderhoudsmodus. Probeer het later nog eens.

Gebruik je een adblocker? Probeer deze uit te zetten en laad de pagina opnieuw.

Herstel stormschade toont kracht verenigingsleven bij vv Montfoort

KNVB Media
KNVB Media
20 januari 2018, 15:01

De westerstorm heeft donderdag de volledige dakbedekking van de kantine van vv Montfoort losgerukt. - Foto: vv Montfoort

De westerstorm geselde donderdag ook vele sportparken in Nederland. Bij vv Montfoort vloog de dakbedekking van de kantine. Leden snelden toe om het gat te dichten. Voorzitter Marian van Schipstal is trots op de saamhorigheid binnen de vereniging. "Ik krijg er weer kippenvel van."

In Limburg vloog een dug-out over de weg. Bij SV Halle stortte de serre in en op Varkenoord in Rotterdam-Zuid werd de videotoren omver geblazen. De westerstorm die donderdagochtend over Nederland raasde, kende geen genade voor menig sportpark. vv Montfoort werd misschien wel het zwaarst getroffen. 

Trots

"Ik was toevallig thuis om te studeren", zegt voorzitter Marian van Schipstal. "Ik kreeg om 9.45 uur een bericht dat er stukken dakbedekking van onze kantine door de wijk vlogen." Ze stapte meteen in de auto en zag bij het sportpark dat de storm al had huisgehouden. "Mijn God, dacht ik. Het complete dak ligt eraf."

Montfoortse voetbalvereniging zwaar getroffen door storm | Woerden.TV 

Het huilen stond haar nader dan het lachen, maar met elke stap waarmee ze de knusse kantine naderde, veranderde dat gevoel in trots. "De mannen van de vaste onderhoudsploeg waren al bezig de eerste rotzooi op te ruimen." En in de uren daarna stroomden de leden toe om de handen uit de mouwen te steken. "Velen van hen hebben een baan in de bouw, dat scheelt."

Saamhorigheid

"Rond twee uur ging de storm liggen en konden we beginnen met een zeil over het dak te spannen om verdere lekkage te voorkomen. Er werd ook meteen een container neergezet om de ravage op te kunnen ruimen. Aan het einde van de middag was alles weg." De saamhorigheid raakte de voorzitter. "Ik krijg er weer kippenvel van. We zijn een klein cluppie (280 leden red.). Door met zijn allen een eenheid te vormen, blijkt maar weer eens hoe groot we kunnen zijn."

Veel leden werken in de bouw, dat scheelt. — Foto: vv Montfoort

Helaas ging het donderdagnacht hard regenen. "Alle belangrijke apparatuur is in veiligheid gebracht. Maar het plafond had zich volgezogen met water en moest de volgende dag ook worden verwijderd." Dinsdag wordt het dak hersteld. 'Gelukkig is de bierpomp niet getroffen', zegt Adri van der Meyden op de website van Sportbeleving Woerden. De kantine blijft echter tot nader order gesloten. Dat betekent niet dat er niet gevoetbald kan worden. De vriendschappelijke wedstrijd tegen Uitgeest gaat gewoon door. Van Schipstal: "De picknicktafels zijn gedekt. We staan buiten met Koek en Zopie."

De kantine bleef noodgedwongen dicht, maar ook daar vonden ze bij vv Montfoort een oplossing voor.

Voor de teams van morgen

De KNVB Campus stuurt graag vrijblijvend informatie of een passend voorstel. Vul de gegevens in op onderstaand contactformulier en er wordt zo spoedig mogelijk contact met u opgenomen.

Gerelateerd nieuws

Laatste artikelen