Er is iets mis gegaan.

Het lukt niet om de pagina die je zocht op KNVB.nl te laden.

Op dit moment is de website in onderhoudsmodus. Probeer het later nog eens.

Gebruik je een adblocker? Probeer deze uit te zetten en laad de pagina opnieuw.

Magreb’90 (Derde divisie) krijgt drie punten in mindering

KNVB Media
KNVB Media
20 december 2017, 13:36

Magreb '90 speelt dit seizoen in de derde divisie zaterdag. - Foto: KNVB Media

Magreb’90, uitkomend in de Derde divisie zaterdag, heeft drie wedstrijdpunten mindering gekregen. De beroepscommissie licentiezaken amateurvoetbal kwam tot deze sanctie omdat de club niet voldoet aan de licentievoorwaarde met betrekking tot het minimum aantal contractspelers.

Omdat Magreb’90 geen gecertificeerde jeugdopleiding heeft en het niet aannemelijk heeft kunnen maken deze dit seizoen te kunnen realiseren, had de club drie contractspelers moeten registreren en dit is niet gebeurd.

Beroep

De beroepscommissie bevestigt hiermee de uitspraak van de licentiecommissie amateurvoetbal. Omdat Magreb’90 hiertegen in beroep ging, nam de beroepscommissie de zaak maandagavond in behandeling.

Tegen de uitspraak van de beroepscommissie is geen beroep meer mogelijk. Magreb’90 moet uiterlijk op 8 januari 2018 alsnog bij de licentiecommissie aantonen dat ze kunnen voldoen aan deze licentievoorwaarde anders is het mogelijk dat er opnieuw een straf volgt.

Licentievoorwaarden in de Tweede en Derde divisie

In de Tweede en Derde divisie zijn er sinds vorig seizoen licentievoorwaarden ingevoerd. Dit zijn voorwaarden die clubs helpen gefaseerd toe te groeien naar een hoger niveau.

Het minimaal aantal contractspelers, dat amateurvoetbalclubs bij de KNVB moet registreren, kan in het seizoen 2017/’18 worden gekoppeld aan de kwaliteit van de jeugdopleiding van de club (K&P Programma). Hoe beter de jeugdopleiding gewaardeerd wordt, des te minder contractspelers een club hoeft te registreren.

Contractspelers per gecertificeerde jeugdopleiding 2017/’18

SeizoenClub K&P niet gecertificeerdClub K&P lokale statusClub K&P regionale status

1e en 2e seizoen in Derde divisie

3Niet verplichtNiet verplicht

1e seizoen in Tweede divisie

642

2e seizoen in Tweede divisie

1084

Gerelateerd nieuws

Laatste artikelen