Er is iets mis gegaan.

Het lukt niet om de pagina die je zocht op KNVB.nl te laden.

Op dit moment is de website in onderhoudsmodus. Probeer het later nog eens.

Gebruik je een adblocker? Probeer deze uit te zetten en laad de pagina opnieuw.

Zeven amateurclubs zien droom in vervulling gaan

KNVB Media
KNVB Media
13 december 2017, 14:28

Anouk Hoogendijk koos de afgelopen weekenden op Radio 538 welke club zijn droom kan verwezenlijken. - Foto: KNVB Media

Duinrand S. was afgelopen zondag de laatste winnaar van de actie 'Pitch je voetbaldroom'. Ex-international Anouk Hoogendijk koos bij Radio 538 voor de vurige wens van Rob Koole om voor de club uit Schoorl een Automatische Externe Defibrillator (AED) aan te schaffen.

'Pitch je voetbaldroom' is een initiatief van KNVB-hoofdsponsor ING die amateurclubs graag een steuntje in de rug wil geven om zo het amateurvoetbal vooruit te helpen. De afgelopen maand konden clubs en teams hun voetbaldroom indienen. Daaraan werd massaal gehoor gegeven.  

Origineel

De ideeën werden beoordeeld op originaliteit en creativiteit en moesten tot slot haalbaar zijn binnen het budget van € 3.000,-. Uit de vele inzendingen bleven uiteindelijk twaalf finalisten over die het de afgelopen weekenden tegen elkaar opnamen. Van zes clubs of teams werd de voetbaldroom uiteindelijk verwezenlijkt. 

Rob Koole is dolblij en ook wel opgelucht dat het sportpark van Duinrand S. veiliger is geworden. "Het gaat niet alleen om het apparaat. Van het geld gaan we ook mensen opleiden. Als iemand op de club straks een hartstilstand krijgt, dan is zijn kans om te overleven aanzienlijk groter."

Spelersbus

Ook Dante Broerse (10 jaar) van RCH riep de hulp in van ING en Radio 538. Zijn team is uitgenodigd voor een internationaal voetbaltoernooi in Duitsland. De reis en verblijfskosten zijn echter niet voor iedereen op te hoesten. Dankzij de actie kan het team nu met een spelersbus naar Duitsland, waardoor de kosten worden gedrukt en iedereen mee kan. 

Dankzij Dante Broerse kan zijn hele team mee naar een internationaal toernooi in Duitsland.

Het idee van DVVA blonk uit in originaliteit.  Madelin Hiddingh, speelster van het vierde vrouwenelftal stoorde zich altijd aan de grote bak met gevonden uitpuilend met achtergelaten scheenbeschermers, sokken,  broekjes en zelfs aanvoerdersbanden of een enkele ballenpomp. Niemand die daar ooit in keek. Fietsend langs de FEBO kwam ze op een idee: een automatiek voor gevonden voorwerpen. Keurig gerangschikt aan de wand. Wie zijn voorwerp herkent, haalt een muntje bij de bar en trekt hem uit de muur. En omdat de club toch een nieuwe kantine krijgt, kan de architect dat mooi meenemen in zijn ontwerp.

Andere prijswinnaars

ClubVoetbaldroom
JEKAtenue voor een jeugd G-voetbalteam.
EHCvoetbalkamp voor een G-voetbalteam
Spiritkeeperstraining van keepster Oranjevrouwen voor team meisjes Onder 9.
AMVJscorebord langs het hoofdveld. 

Voor de clubs die de finale niet hadden bereikt, stelde ING een set trainingshesjes beschikbaar.

Meer doen met voetbal? Doe mee!

Er zijn vele manieren waarop jij ook mee kan doen. Niet alleen als speler, maar ook als coach, scheidsrechter, bestuurder of als andere vrijwilliger.

Gerelateerd nieuws

Laatste artikelen