Er is iets mis gegaan.

Het lukt niet om de pagina die je zocht op KNVB.nl te laden.

Op dit moment is de website in onderhoudsmodus. Probeer het later nog eens.

Gebruik je een adblocker? Probeer deze uit te zetten en laad de pagina opnieuw.

'Op termijn willen we graag uitbreiden met een senioren G-team'

KNVB Media
KNVB Media
7 december 2017, 13:39

Het G-voetbalteam van WWNA in Apeldoorn. - Foto: KNVB Media

Terwijl je met de auto door het land rijdt, kom je ze nog vaak tegen; dorpsverenigingen. Een mooie erfenis van onze unieke Nederlandse verenigingscultuur. Zo ook in het tweelingdorp Wenum Wiesel onder de rook van Apeldoorn. Gescheiden door een weg heeft dit dorp drie dingen gemeen: een dorpsschool, een bakker en een voetbalclub.

WWNA (Wenum Wiesel Apeldoorn Noord) telt maar liefst 21 teams. En één van de jeugdteams is een G-voetbalteam. “Onze leden kiezen voor het kleinschalige en de saamhorige sfeer die hier heerst”, vertelt Ingrid van Houttum, coördinator van het G-voetbal bij de club.

Positieve energie

De staf bestaat uit een hoofdtrainer, vier assistent-trainers én twee elftalleiders

“Ik wil graag het hele G-team een keer in het zonnetje zetten. Samen met de staf, die inmiddels bestaat uit een hoofdtrainer, vier assistent-trainers én twee elftalleiders. Waar zie je tegenwoordig nog zoveel vrijwilligers op één team? Het G-team traint één keer per week en om de week spelen ze een wedstrijd. En het leuke is dat ze alleen maar meer willen spelen. Dat geeft ons allemaal natuurlijk heel veel positieve energie.”

“Een tijd geleden hebben we onze ambities besproken waarbij we een zorgvuldige afweging hebben gemaakt", vervolgt Van Houttum. "We hoeven op dit moment niet heel veel te groeien, maar willen vooral zorgen dat de basis goed op orde is. Daarom zijn we ook zo blij met al onze trainers en vrijwilligers. En dat we voldoende spelers hebben. Je hebt hier echt nog het ons kent ons gevoel waardoor kinderen en ouders ook buiten het dorp bij ons komen spelen. Maar op termijn willen we wel graag uitbreiden met een senioren G-team."

Poster

Op termijn willen we graag uitbreiden met een senioren G-team

WWNA is een van de bijna 350 voetbalclubs waar kinderen met een beperking kunnen voetballen. De club werd door de KNVB, Fonds Gehandicaptensport en ING verrast met een poster voor het G-voetbalteam. De drie organisaties werken samen om het G-voetbal de aandacht te geven die het verdient. Het team was onder de indruk van de poster. Deze hangt inmiddels in de kantine van WWNA.


Meer doen met voetbal? Doe mee!

Er zijn vele manieren waarop jij ook mee kan doen. Niet alleen als speler, maar ook als coach, scheidsrechter, bestuurder of als andere vrijwilliger.

Gerelateerd nieuws

Laatste artikelen