Er is iets mis gegaan.

Het lukt niet om de pagina die je zocht op KNVB.nl te laden.

Op dit moment is de website in onderhoudsmodus. Probeer het later nog eens.

Gebruik je een adblocker? Probeer deze uit te zetten en laad de pagina opnieuw.

Mooie Maandag: Spektakel in blessuretijd

KNVB Media
KNVB Media
6 november 2017, 11:51

Juichen in blessuretijd zorgt altijd voor een extra ontlading. - Foto: KNVB Media

Wekelijks worden er duizenden amateurwedstrijden gespeeld op de Nederlandse velden. In Mooie Maandag besteden we aandacht aan de meest opvallende zaken uit het amateurvoetbal.

Vrouwen staan hun mannetje

Vrouwenvoetbal is hot. Niet alleen op het allerhoogste niveau, maar ook in de lagere regionen. Bij SC ‘t Gooi houden de dames zelfs de eer van de vereniging hoog. Het eerste mannenteam werd onlangs wegens een gebrek aan spelers teruggetrokken, maar bij het vrouwenteam is de animo groot.

De Gooi&Eemlander meldt zelfs dat de club inmiddels een vrouwenvoetbalvereniging is geworden. Zou dat een unicum in Nederland zijn? Opmerkelijk is het wel. Een nieuw signaal in ieder geval dat het met de ontwikkeling van het vrouwenvoetbal in Nederland wel goed zit!

Even bijkomen...

Bij De Bataven moeten ze nog even bijkomen van het weekeinde. De club uit het Gelderse Gendt leek tegen een zekere nederlaag aan te lopen tegen Jong Achilles’29, nadat de thuisploeg in blessuretijd nog met 2-4 achterstond.

Maar de wonderen zijn de wereld nog niet uit! Zeker in het amateurvoetbal. Nadat Remco van Deelen in de tweede minuut van de extra tijd vanaf 20 meter de aansluitende treffer maakte, kroonde invaller Berend Nunes zich tot de held van Bataven. Hij maakte vier minuten in blessuretijd, jawel, de gelijkmaker. En dat leidt dan tot deze vreugde-explosie…

Venijn in de staart

Het was sowieso het weekeinde van de blessuretijd. Want ook bij de wedstrijd tussen Wolvega en Tollebeek zat het venijn in de staart. Drie goals na de negentig minuten! Net zoveel als in de reguliere speeltijd daarvoor. Weer een mooi voorbeeld van de charme van het amateurvoetbal.

Appel in de mond

Ouders appel in de mond, beter voor het spel en ook nog gezond! Bij FC Uitgeest hebben ze een ludieke manier gevonden om ouders langs de lijn te wijzen op hun gedrag bij jeugdwedstrijden.

Hoe? Door ze, inderdaad, een appel te geven zodat ze geen tijd hebben om aanmerkingen te geven op de spelers of de leiding. En het werkt, merken ze bij de Noord-Hollandse club. Gezond, en ook sfeerbevorderend. Wie volgt?

Ouders houden zich koest Ouders houden zich koest Lees over het ludieke initiatief bij FC Uitgeest

Gerelateerd nieuws

Laatste artikelen