Er is iets mis gegaan.

Het lukt niet om de pagina die je zocht op KNVB.nl te laden.

Op dit moment is de website in onderhoudsmodus. Probeer het later nog eens.

Gebruik je een adblocker? Probeer deze uit te zetten en laad de pagina opnieuw.

Mooie Maandag: Rentree voorzitter (47) onder de lat

KNVB Media
KNVB Media
23 oktober 2017, 15:23

Monnickendam-voorzitter Dennis de Kruijf hielp het eerste een keer uit de brand. - Foto: KNVB Media

Wekelijks worden er duizenden amateurwedstrijden gespeeld op de Nederlandse velden. In Mooie Maandag besteden we aandacht aan de meest opvallende zaken uit het amateurvoetbal.

Paniek! Want wat als de eerste doelman geblesseerd is geraakt en de tweede keeper geniet van een vakantie? In het Noord-Hollandse Monnickendam bracht voorzitter Dennis de Kruijf uitkomst. De 47-jarige preses maakte zaterdag na zeventien (!) jaar zijn rentree in het eerste team van vv Monnickendam. Reden voor een telefoontje.

Dennis, hoe is het met de spieren? 
Dennis de Kruijf: “Een beetje pijnlijk. En mijn knie is dik. Ik voetbal al zeventien jaar niet meer, juist vanwege problemen met knie en rug. Maar in Monnickendam doen we altijd alles met z’n allen, dus toen ik werd gevraagd dacht ik: ‘Waarom niet?’” 

Jullie wonnen met 5-3 van DVVA. Hoe ging het?
“Op zich nog best redelijk. Natuurlijk denk je soms: ‘Dit had ik beter kunnen doen’. Bijvoorbeeld bij de eerste tegentreffer. Een laag schot. Ik dacht hem naast te tikken, maar hij ging er binnenkant paal in. Vroeger had ik die zeker gehad.”

En je knie hield het?
“Na vijf minuten had ik al een aanvaring met de spits en zag ik mijn knie dik worden. ‘O jee, nóg 85 minuten’, dacht ik. Maar verder ging het wel aardig. De supporters vonden het prachtig, zij klapten na de wedstrijd voor mij.”

Moet de vaste doelman zich zorgen maken?
Geen sprake van. Dit was eenmalig. Ik zei al tegen hem: ‘Je zorgt er maar voor dat je zaterdag weer fit bent.’”

Swift: Op weg naar De Kuip

Komende woensdag is het zover. Dan spelen de bekerhelden van AVV Swift in De Kuip tegen Feyenoord. De generale repetitie verliep voor beide ploegen niet vlekkeloos. Waar Feyenoord in ‘De Klassieker’ tegen Ajax onderuit ging, daar verloor Swift met 2-0 van RVVH. Kan gebeuren, zullen we maar zeggen.

Ondertussen is de blik gericht op woensdag. Als honderden supporters van Swift de ploeg achterna reizen naar Rotterdam, om er één groot blauw/wit feest van te maken. Veel plezier allemaal!

And the winner is...

De fanclub van Rens heeft haar werk goed gedaan. De dribbelkoning van Overasseltse Boys puntert zich naar de overwinning in het Moment van de Week. Van harte gefeliciteerd, Rens!

Ook bij Linda Gelden feest. Zij wint twee kaarten voor een thuiswedstrijd van haar favoriete Eredivisie-club. Aanstaande woensdag drie nieuwe pareltjes van de Hollandse velden op de Facebook-pagina van Voetbal.nl.

Gerelateerd nieuws

Laatste artikelen