Er is iets mis gegaan.

Het lukt niet om de pagina die je zocht op KNVB.nl te laden.

Op dit moment is de website in onderhoudsmodus. Probeer het later nog eens.

Gebruik je een adblocker? Probeer deze uit te zetten en laad de pagina opnieuw.

Ruim vierhonderd deelnemers bij OldStars Walking Football

KNVB Media
KNVB Media
3 oktober 2017, 15:00

Zo’n vierhonderd zestigplussers verdedigen op vrijdag 6 oktober de kleuren van hun Eredivisie- of Jupiler League-club tijdens het OldStars Walking Football toernooi in Den Haag. - Foto: KNVB Media

Zo’n vierhonderd zestigplussers verdedigen op vrijdag 6 oktober de kleuren van hun Eredivisie- of Jupiler League-club tijdens het OldStars Walking Football toernooi in Den Haag. De datum van het toernooi is niet toevallig tot stand gekomen. Het is op 6 oktober namelijk Nationale Ouderendag.

Zestigplussers in beweging brengen, dat is het doel van Walking Football

Naast het Walking Football toernooi in Den Haag wordt er ook een werkbezoek georganiseerd voor leden van de Tweede Kamer. Die politici trappen om 11.00 uur het toernooi af. Een team van Tweede Kamerleden met onder andere Henk Krol, Antje Diertens en Tunahan Kuzu speelt dan tegen een ploeg van ex-internationals met onder andere Sjaak Swart, Ben Wijnstekers, Ernie Brands en Kees Kist.

In beweging brengen

Zestigplussers in beweging brengen, dat is het doel van de Eredivisie CV, het Nationaal Ouderenfonds en de KNVB met het OldStars Walking Football. Bijna alle betaald voetbalclubs hebben inmiddels een eigen OldStars-team, maar er zijn daarnaast ook al honderden amateurverenigingen die Walking Football aanbieden.

  • Walking Football houdt in dat er tijdens een partijtje niet wordt gerend.

Walking Football houdt in dat er tijdens een partijtje niet wordt gerend. Er mogen geen slidings gemaakt worden en de bal mag niet boven heuphoogte komen. Via Walking Football kun je een leven lang van voetbal blijven genieten. Bovendien kun je bewijzen dat je je voetbalstreken nog niet bent verleerd. Daarnaast is het een uitgelezen mogelijkheid om betrokken te raken bij een vereniging.

Werkbezoek

Het werkbezoek dat wordt georganiseerd is voor leden van de Tweede Kamer op de portefeuilles sport en preventie. In het bezoek wordt ingegaan op de kansen die voetbal biedt in zorgpreventie. Het doel hiervan is de relatie en het imago van voetbal positief te stimuleren bij de kamerleden en hen zelf te laten ervaren wat Walking Football inhoudt.

Walking Football Walking Football Lees hier meer over Walking Football.

Meer doen met voetbal? Doe mee!

Er zijn vele manieren waarop jij ook mee kan doen. Niet alleen als speler, maar ook als coach, scheidsrechter, bestuurder of als andere vrijwilliger.

Gerelateerd nieuws

Laatste artikelen