Na duizend wedstrijden stopt de limo voor Pierre

KNVB Media
KNVB Media
4 juli, 15:58

Het Familiediner? Nee, de limo staat gereed voor rasvoetballer Pierre van Oijen. - Foto: KNVB Media

Groot feest bij Rood-Wit'67. De voetbalvereniging uit Budel-Dorplein greep het vijftigjarig bestaan van de vereniging aan om een bijzonder lid in het zonnetje te zetten. Pierre van Oijen (69 jaar) speelde met zijn voetbalvrienden zijn duizendste wedstrijd. 

Hij wreef eens in zijn ogen toen er afgelopen zaterdag voor zijn huis een dikke limousine stopte. Die kon toch onmogelijk voor de 69-jarige voetballer bestemd zijn? Wel dus. "Ik dacht nog: ‘Het zal het programma 'Het Familiediner' toch niet zijn?’ Gelukkig was dit niet het geval. Ik heb met niemand ruzie."

Het veteranenteam van Pierre en het elftal van bevriende voetballers.

Reünie op voetbalschoenen

Van Oijen werd dus op majestueuze wijze opgehaald. Net als Henri Verkooijen overigens, die door Rood-Wit'67 werd gelauwerd vanwege 750 gespeelde wedstrijden. Wat volgde was een heerlijke en ontspannen wedstrijd tussen het huidige veteranenteam van Rood-Wit'67 en andere bevriende voetballers. Een reünie op voetbalschoenen. Een vrolijke dag gevuld met gouden herinneringen en sterke verhalen. 

Pierre van Oijen is bij de vereniging uit Noord-Brabant meer dan voetballer alleen. Ook was hij in het verleden jarenlang jeugdtrainer en hielp hij bij de verbouwing in 2004. 

Tegenwoordig is hij bijna dagelijks op de club te vinden. Van vroeg tot laat. Week in, week uit. Jaar in, jaar uit. Hij is zo’n steunpilaar waarvan iedere vereniging droomt. Alleen daarom al was de dag die hem werd aangeboden niet meer dan terecht. 

Laatbloeier

Het was een prachtige dag voor opa Pierre, familie en vrienden.

Maar toch, zo’n erewedstrijd, het is een mooie geste van de club. En meer dan terecht voor de man die sinds 1966 – nog voordat fusieclub Rood-Wit'67 überhaupt bestond –  een slordige duizend wedstrijden afleverde. "Soms speelde ik wel twee wedstrijden achter elkaar, dus dan zijn het er nog meer dan duizend", lacht Van Oijen. "En dat terwijl ik een laatbloeier ben op het voetbalveld. Ik ben pas begonnen toen ik achttien jaar was. Daarvoor deed ik vooral aan snelwandelen. Vandaar waarschijnlijk mijn goede conditie. Ik ben ook haast nooit geblesseerd geweest."

Ruim vijftig jaar later maakt hij nog altijd onderdeel uit van het veteranenteam. Iedere donderdag staat hij op het trainingsveld en in het weekend speelt hij een wedstrijd. Al wordt dat komend seizoen waarschijnlijk anders. "Na overleg met mijn vrouw heb ik besloten een stapje terug te doen. Maar ik blijf wel vlaggen en in geval van nood kan ik altijd meedoen." 

Zal de 'eeuwige' rasvoetballer net als de vijftig voorgaande seizoenen opnieuwe tot een wedstrijd of twintig komen? Opnieuw klinkt de lach. "Dat zou zomaar kunnen. Ik sluit niets uit."

Gerelateerd nieuws

Laatste artikelen

Terug naar boven