Er is iets mis gegaan.

Het lukt niet om de pagina die je zocht op KNVB.nl te laden.

Op dit moment is de website in onderhoudsmodus. Probeer het later nog eens.

Gebruik je een adblocker? Probeer deze uit te zetten en laad de pagina opnieuw.

Nederlandse Loterij: 3,8 miljoen euro voor amateurvoetbal

KNVB Media
KNVB Media
4 juni 2017, 18:30

Arno de Jong van de Nederlandse loterij overhandigt Jan Dirk van der Zee de symbolische cheque. - Foto: KNVB Media

Namens de KNVB heeft directeur amateurvoetbal Jan Dirk van der Zee vandaag uit handen van Arno de Jong, directeur Brands & portfoliomanagement van Nederlandse Loterij, een symbolische cheque van 3.797.841 euro overhandigd gekregen.

Het bedrag dat Nederlandse Loterij, waarvan Toto onderdeel is, afdraagt aan de KNVB is volledig bestemd voor de ontwikkeling van het Nederlandse amateurvoetbal.

Hoger plan

Naast voetbal aantrekkelijker maken willen we ook zo veel mogelijk mensen bij onze sport betrekken

Jan Dirk van der Zee, directeur amateurvoetbal van de KNVB is blij met deze bijdrage. "Elk weekend organiseren we meer dan 30.000 wedstrijden voor ruim 1,2 miljoen voetballers. Deze bijdrage kunnen wij goed gebruiken om het voetbal voor al deze mensen nog leuker te maken. Naast voetbal aantrekkelijker maken willen we ook zo veel mogelijk mensen bij onze sport betrekken."

"Het voetbal moet laagdrempelig blijven en iedereen die, op wat voor manier dan ook, wil meedoen moet deze mogelijkheid hebben", vervolgt Van der Zee. "Deze bijdrage van de Nederlandse Loterij biedt ons de ruimte om nog meer te investeren in nieuwe voetbalvormen. Zo kunnen we bijvoorbeeld 35+ en 45+, G-voetbal en ook zaal-, jeugd- en vrouwenvoetbal weer naar een hoger plan tillen."

Gelukkiger en gezonder

Onze ambitie is Nederland gelukkiger en gezonder maken

Arno de Jong, directeur Brands & portfoliomanagement van Nederlandse Loterij: "Onze ambitie is Nederland gelukkiger en gezonder maken. Door te investeren in het amateurvoetbal in Nederland kunnen we nog meer mensen laten voetballen. Zo simpel is het. Dat is belangrijk en daardoor wordt Nederland ook fitter en gezonder."

Meer doen met voetbal? Doe mee!

Er zijn vele manieren waarop jij ook mee kan doen. Niet alleen als speler, maar ook als coach, scheidsrechter, bestuurder of als andere vrijwilliger.

Gerelateerd nieuws

Laatste artikelen