Spakenburg degradeert naar Derde divisie

KNVB Media
KNVB Media
29 mei 2017, 10:54

De fans van Spakenburg moeten minimaal een jaar wachten op derby tegen de Rooien. - Foto: KNVB Media

De Tweede divisie gaat komend seizoen van start met vier nieuwe clubs. Naast de Derde divisie-kampioenen IJsselmeervogels en De Dijk promoveerden afgelopen weekend Rijnsburgse Boys en FC Lisse na zeges bij respectievelijk Spakenburg en Harkemase Boys.

Uiteindelijk viel dus toch het doek voor de Blauwen uit Spakenburg. De 2-1 nederlaag tegen Rijnsburgse Boys was zaterdag na een uur weggepoetst, maar in de jacht op de beslissende derde treffer profiteerde de ploeg uit de Bollenstreek. Twee goals van Jeffrey Jongeneelen luidden het feest in bij Rijnsburgse Boys. Omdat IJsselmeervogels wel promoveerde, gaat de amateurklassieker tussen de 'Rooien' en de 'Blauwen' voor minimaal een jaar in de ijskast.

 
 

Samenvatting Spakenburg - Rijnsburgse Boys.

Bollenstreek

De Bollenstreek is volgend seizoen met vier clubs goed vertegenwoordigd in de Tweede divisie, want ook FC Lisse promoveerde na het tweeluik tegen Harkemase Boys. Daar zag het na de 1-2 thuisnederlaag niet naar uit. Maar tijdens de return in Friesland trok FC Lisse het initiatief naar zich toe. Met een 0-2 voorsprong lag een slopende verlenging echter altijd op de loer en die leek er ook te komen toen Klaas Schotanus zeven minuten voor tijd de 1-2 binnen schoot.  

Daar dachten Murat Onal en Rowdy van der Putten anders over. Zij persten de laatste krachten uit hun benen die waren gesloopt door de tropische temperatuur. Met twee schitterende goals schoten zij FC Lisse naar de Tweede divisie. En dat nadat vorig jaar ternauwernood degradatie naar de Hoofdklasse was voorkomen.

 
 

Samenvatting Harkemase Boys - FC Lisse. 

Indeling Tweede divisie

Tweede divisie, seizoen 2017/'18 
1. Achilles '2910. Katwijk
2. AFC11. Koninklijke HFC
3. Barendrecht12. Kozakken Boys
4. De Dijk13. FC Lienden
5. De Treffers14. FC Lisse
6. Excelsior Maassluis15. Rijnsburgse Boys
7. GVVV16. TEC
8. HHC Hardenberg17. VVSB
9. Jong Sparta Rotterdam18. IJsselmeervogels

Gerelateerd nieuws

Laatste artikelen

Terug naar boven