Er is iets mis gegaan.

Het lukt niet om de pagina die je zocht op KNVB.nl te laden.

Op dit moment is de website in onderhoudsmodus. Probeer het later nog eens.

Gebruik je een adblocker? Probeer deze uit te zetten en laad de pagina opnieuw.

HHC Hardenberg houdt zicht op lijfsbehoud na zege

KNVB Media
KNVB Media
7 mei 2017, 9:28

HHC Hardenberg strijdt tegen UNA om directe handhaving. - Foto: KNVB Media

UNA en HHC Hardenberg spelen volgende week in een rechtstreeks duel om handhaving in de Tweede divisie. Spakenburg is veroordeeld tot de play-offs, terwijl Jong Vitesse is gedegradeerd.

HHC Hardenberg moest zaterdag op de voorlaatste speeldag winnen van VVSB om in het zicht te blijven van UNA. Alleen dan zou het laatste duel tegen de directe concurrent nog van belang zijn. De ploeg slaagde in zijn opzet en won met 3-1 dankzij treffers van Glenn Kobussen, Derian Reinders en Sargon Gouriye. De treffer van Frans van Niel bracht de thuisploeg niet meer in de problemen.

Rechtstreeks duel

UNA verloor met 3-0 van Kozakken Boys en zag HHC Hardenberg daarom terug komen tot drie punten. Zaterdag 12 mei treffen de ploegen elkaar in Veldhoven. UNA heeft aan een punt genoeg om zich veilig te spelen, maar is bij verlies veroordeeld tot de play-offs. AFC won zaterdag met 1-4 bij Barendrecht en speelt daardoor ook volgend seizoen in de Tweede divisie.

Spakenburg gaat de play-offs in na een 1-3 overwinning bij Jong Sparta. Omdat Jong Vitesse met 5-2 verloor van Excelsior Maassluis is het gat tussen de twee clubs vier punten. Voor de Arnhemmers is degradatie naar de Derde divisie niet meer af te wenden. Eerder viel al het doek voor hekkensluiter Jong FC Twente.

Uitslagen

Wedstrijduitslag
De Treffers - Koninklijke HFC3-1
Katwijk - GVVV3-1
Excelsior Maassluis - Jong Vitesse5-2
Kozakken Boys - UNA3-0
Barendrecht - AFC1-4
Jong Sparta - Spakenburg1-3
HHC Hardenberg - VVSB3-1
Jong FC Twente - FC Lienden0-1
TEC - Jong AZ0-2

Meer doen met voetbal? Doe mee!

Er zijn vele manieren waarop jij ook mee kan doen. Niet alleen als speler, maar ook als coach, scheidsrechter, bestuurder of als andere vrijwilliger.

Gerelateerd nieuws

Laatste artikelen