Er is iets mis gegaan.

Het lukt niet om de pagina die je zocht op KNVB.nl te laden.

Op dit moment is de website in onderhoudsmodus. Probeer het later nog eens.

Gebruik je een adblocker? Probeer deze uit te zetten en laad de pagina opnieuw.

Dankzij VoetbalTV jouw eigen amateurwedstrijd terugkijken

KNVB Media
KNVB Media
2 mei 2017, 15:57
0:25

Momenteel loopt er een pilot met VoetbalTV bij vijf amateurverenigingen. - Foto: KNVB Media

De KNVB start een pilot met een videosysteem dat wedstrijden in het amateurvoetbal automatisch vastlegt. Met het project ‘VoetbalTV’ is het mogelijk dat voetballers, trainers en supporters direct na hun wedstrijd beelden van de wedstrijd, zoals acties en doelpunten, kunnen terugkijken.

Met VoetbalTV kan iedere speler zijn/haar eigen acties of doelpunten terugkijken op video.

Daarmee wil de KNVB het spelplezier voor amateurvoetballers, ook ná de wedstrijd, vergroten. Momenteel loopt er een pilot bij vijf amateurverenigingen: Smitshoek, sv Hoek, AFC, WV HEDW en Beek Vooruit.

Directeur amateurvoetbal Jan Dirk van der Zee is enthousiast over het experiment met het videosysteem. "Zo kan iedere speler zijn/haar eigen acties of doelpunten terugkijken op video. Sterker nog; opa’s en oma’s die ver weg wonen, kunnen met VoetbalTV ook naar de wedstrijd van hun kleinkinderen kijken. Live zelfs, als onderdeel van Voetbal.nl."

Hoogtepunten in de derde helft

Als de pilot succesvol is kunnen de videoregistraties het amateurvoetbal, met het vastleggen van complete wedstrijden, naar een hoger plan tillen. In de toekomst is het via VoetbalTV mogelijk om in de derde helft meteen de hoogtepunten van de wedstrijd terug te kijken.

Bij een geslaagde pilot start VoetbalTV in september. Geïnteresseerde amateurclubs kunnen zich melden bij het team van VoetbalTV: info@voetbaltv.nl.


Meer doen met voetbal? Doe mee!

Er zijn vele manieren waarop jij ook mee kan doen. Niet alleen als speler, maar ook als coach, scheidsrechter, bestuurder of als andere vrijwilliger.

Gerelateerd nieuws

Laatste artikelen