Er is iets mis gegaan.

Het lukt niet om de pagina die je zocht op KNVB.nl te laden.

Op dit moment is de website in onderhoudsmodus. Probeer het later nog eens.

Gebruik je een adblocker? Probeer deze uit te zetten en laad de pagina opnieuw.

Titels MBO zaalvoetbal naar Utrecht en Hoogeveen

KNVB Media
KNVB Media
21 april 2017, 10:43

De spelers van de afdeling economie van het MBO Utrecht wonnen. - Foto: KNVB Media

De titels bij het Nederlands kampioenschap zaalvoetbal voor MBO-scholen zijn dit jaar naar Utrecht en Hoogeveen gegaan.

Er deden ongeveer 3000 studenten mee aan het NK. Na de voorrondes in de twaalf provincies kwamen de kampioenen donderdag naar Amsterdam om de finales te spelen. In totaal 24 mannen- en vrouwenteams, bijna 200 spelers en speelsters, speelden in vier poules van zes. De wedstrijden stonden onder leiding van KNVB-scheidsrechters.

Na een zware strijd kwamen bij de mannen MBO Utrecht en Cios Sittard in de finale. De Utrechters lieten duidelijk zien dat zij deze dag het beste waren. Het werd een afgetekende overwinning van 5-0 voor de spelers van de afdeling Economie.

Het team van het Alfa College.

Voor de overwinning bij de vrouwen had het Alfa College Hoogeveen strafschoppen nodig. In de wedstrijd en de verlenging bleef het 1 -1 en uiteindelijk namen de noorderlingen de strafschoppen beter.

Samenwerking

Bewegen en sport zijn essentieel voor vitaliteit en van grote waarde bij de toekomstige beroepsuitoefening van alle MBO-studenten. Daarnaast kunnen bewegen en sport bijdragen aan het terugdringen van voortijdig schoolverlaten. De KNVB, het Platform Bewegen&Sport en de deelnemende MBO’s maken zich sterk voor schoolsport.

Voetballen bij een club

De KNVB is er voor voetballers op het veld, in de zaal en op straat. Voor pupillen, profs en 65-plussers. Voor jongens en voor meisjes.

Gerelateerd nieuws

Laatste artikelen