Er is iets mis gegaan.

Het lukt niet om de pagina die je zocht op KNVB.nl te laden.

Op dit moment is de website in onderhoudsmodus. Probeer het later nog eens.

Gebruik je een adblocker? Probeer deze uit te zetten en laad de pagina opnieuw.

De Treffers zeker van 1e ronde KNVB Beker na winst periodetitel

KNVB Media
KNVB Media
15 april 2017, 17:00

In de Tweede divisie wordt geen nacompetitie gespeeld. - Foto: KNVB Media

Het kampioenschap van de Tweede divisie is al een aantal weken in bezit van Jong AZ. Maar ook De Treffers heeft in het debuutseizoen van de Tweede divisie een mooie prijs in de wacht gesleept. De Groesbekers veroverden vrijdag de tweede periodetitel.

Daardoor zijn zij volgend seizoen verzekerd van de 1e ronde van het toernooi om de KNVB Beker. De Treffers verspeelden vrijdag op eigen veld een 2-0 voorsprong (goals van Nick de Bondt en Remy Raterink) tegen TEC, maar het 2-2 gelijkspel was toch voldoende om de tweede periodetitel te bemachtigen. 

Periodetitels

In de Tweede divisie zijn drie periodetitels te winnen. Aangezien alleen de kampioen promoveert, wordt er geen nacompetitie gespeeld. In plaats daarvan zijn de periodewinnaars automatisch verzekerd van deelname aan de strijd om de KNVB Beker (betaald voetbal) komend seizoen. Zij ontvangen een ticket voor de 1e ronde waarin 64 teams uitkomen.

In de Tweede divisie worden drie periodes gehanteerd:

  • 1e periode: Jong AZ
  • 2e periode: De Treffers
  • 3e periode: wedstrijdronden 24 t/m 34

De 1e periode is een prooi geworden voor Jong AZ. Beloftenploegen mogen echter niet deelnemen aan het KNVB Bekertoernooi (betaald voetbal). Aan het einde van het seizoen wordt deze periodetitel, en daarmee het ticket voor de 1e ronde KNVB beker BV, doorgegeven aan de eerstvolgende op de eindranglijst, niet zijnde een Jong-team.

Derde divisie

In de Derde divisie zaterdag sleepte Harkemase Boys de tweede periodetitel in de wacht. De Friezen bleven op bezoek bij ASWH steken op een 2-2 gelijkspel, maar hoorden na afloop dat concurrent Rijnsburgse Boys bij FC Lisse onderuit was gegaan (3-2). Daardoor is Harkemase Boys winnaar geworden van de tweede periode en is de ploeg verzekerd van deelname aan de nacompetitie om promotie naar de Tweede divisie. De eerste periodetitel werd veroverd door FC Lisse.

Voor de teams van morgen

De KNVB Campus stuurt graag vrijblijvend informatie of een passend voorstel. Vul de gegevens in op onderstaand contactformulier en er wordt zo spoedig mogelijk contact met u opgenomen.

Gerelateerd nieuws

Laatste artikelen