De Treffers nog steeds ‘best of the rest’ in Tweede divisie

8 april 2017, 22:00

UNA heeft het zwaar na de thuisnederlaag tegen Barendrecht. - Foto: KNVB Media

Na het kampioenschap van Jong AZ is het vooral interessant wie als tweede eindigt in de Tweede divisie. Voorlopig lijkt De Treffers de beste papieren te hebben. De ploeg uit Groesbeek versloeg Excelsior Maassluis met 2-0 en staat nu, virtueel, tweede.

Lange tijd waren beide ploegen aan elkaar gewaagd in de eerste helft, maar toch slaagde de thuisploeg erin met een mooie voorsprong de rust in te gaan. Robin Janssen bracht zijn team aan de leiding, waarna Wesley Meeuwsen vlak voor rust de tweede goal voor De Treffers maakte.

Excelsior Maassluis-speler Daan Smith had toen al een rode kaart gekregen nadat hij zijn doorgebroken directe tegenstander had neergehaald. Daarmee verdween het geloof in een goede afloop nog iets meer bij de bezoekers. De overwinning voor de Gelderse ploeg kwam dan ook niet meer in gevaar.

Twee punten minder

— Trainer Anton Janssen.

De Treffers staat weliswaar vierde op de ranglijst, met twee punten minder dan de huidige nummer twee Kozakken Boys (dat met 0-3 won bij Jong FC Twente), maar de ploeg van trainer Anton Janssen heeft nog twee wedstrijden minder gespeeld en springt dus bij één overwinning al over de club uit Werkendam heen.

GVVV, ook in de race om de plek achter de Alkmaarse talenten, liet twee punten liggen in het uitduel bij AFC. Op sportpark Goed Genoeg kwamen de gasten al snel op voorsprong dankzij Caifano Latupeirissa, maar Koen Bosma zorgde na ruim een half uur voor de gelijkmaker. Daarna wisten beide teams het net niet meer te vinden.

Onderste regionen

— De fans van Spakenburg konden opgelucht ademhalen.

In de onderste regionen blijft het ook spannend. Spakenburg deed prima zaken door met 1-0 te winnen van kampioen Jong AZ. Olivier Pilon werd de matchwinnaar voor de ploeg van trainer Joop Gall. Met de winst neemt het team wat afstand van de degradatiezone.

UNA en HHC Hardenberg kwamen daarentegen verder in de problemen. UNA ging op eigen veld onderuit tegen Barendrecht (2-3). Melvin Winterberg zorgde al heel snel voor de voorsprong van de bezoekers, waarna de Zuid-Hollanders in een kort tijdsbestek het duel leken te beslissen. Binnen een minuut scoorden Tim Eekman (strafschop) en Bas Mourits. Mart van de Gevel en Niek van Boekel zorgden nog voor hoop, maar de nederlaag konden ze niet meer voorkomen.

HHC ook onderuit

HHC ging met 4-2 onderuit bij Jong Vitesse. De Arnhemmers kwamen al snel aan de leiding via Anil Mercan, waarna de score via wederom Mercan en Imad Najah en Alvin Fortes werd vergroot. Uit een strafschop kon Rob van der Leij nog iets terug doen, en ook Koos Werkman scoorde nog. Maar daarbij bleef het.