Er is iets mis gegaan.

Het lukt niet om de pagina die je zocht op KNVB.nl te laden.

Op dit moment is de website in onderhoudsmodus. Probeer het later nog eens.

Gebruik je een adblocker? Probeer deze uit te zetten en laad de pagina opnieuw.

Overgang naar mobiel DWF en digitale spelerspassen

KNVB Media
KNVB Media
31 maart 2017, 14:00

In alle amateurvoetbalcompetities wordt komend seizoen overgestapt op de Wedstrijdzaken-app. - Foto: KNVB Media

Met ingang van komend seizoen wordt de plastic spelerspas afgeschaft. In alle amateurvoetbalcompetities wordt overgestapt op de Wedstrijdzaken-app, met daarin digitale spelerspassen en het mobiel digitaal wedstrijdformulier (DWF).

In vijf districten zijn pilots gestart om te bekijken hoe verenigingen en officials het gebruik van de Wedstrijdzaken-app oppakken. In de meeste gevallen gaat dat prima, maar nog niet overal. Voor de KNVB reden om betrokkenen intensief te blijven informeren over de verandering. Online, telefonisch, maar ook op bijeenkomsten.

Informatiebijeenkomsten

Zo wordt er op korte termijn in alle 18 serviceregio’s een informatiebijeenkomst gehouden. Nadere berichtgeving hierover volgt spoedig. Veel informatie is overigens al beschikbaar op KNVB ASSIST, het online kennisplatform voor verenigingen. Voor officials is er informatie te raadplegen op SCHEIDS ASSIST. Je vindt hier onder andere een lijst met veel gestelde vragen en antwoorden, die recent is uitgebreid.

Afbouw plastic spelerspas

Om clubs niet te verplichten voor een korte periode nog nieuwe spelerspassen aan te schaffen, is het sinds 4 maart toegestaan om te spelen zonder (geldige) plastic spelerspas, zolang de speler zich kan legitimeren met een officieel en geldig identiteitsbewijs. Deze maatregel geldt tot het einde van dit lopende seizoen.

Vrijdagavond '7-tegen-7' al over

Vanaf vrijdag 7 april stapt het vrijdagavond ‘7-tegen-7-voetbal’ over op het gebruik van de Wedstrijdzaken-app voor het doorgeven van de uitslagen. Dit kan vanaf die dag niet meer via Sportlink Club. Deelnemende verenigingen zijn hier apart over geïnformeerd, ook met het oog op noodzakelijke voorbereiding. Meer informatie daarover is te vinden in het Service Center van Sportlink.

Meer op KNVB Assist Meer op KNVB Assist Lees op KNVB Assist alle veelgestelde vragen over de overgang Spelerspas Spelerspas De plastic spelerspas is vanaf zaterdag 4 maart niet meer verplicht

Gerelateerd nieuws

Laatste artikelen