Jong AZ glansrijk kampioen van nieuwe Tweede divisie

KNVB Media
KNVB Media
2 april 2017, 14:15

Jong Jong AZ vierde de titel in de Tweede divisie met een zevenklapper tegen VVSB. - Foto: KNVB Media

Jong AZ heeft de eerste titel in de nieuwe Tweede divisie gevierd met een glansrijke zevenklapper tegen VVSB. De ploeg van coach Martin Haar was zaterdag al kampioen geworden omdat De Treffers punten verspeelde tegen Barendrecht. Jong AZ promoveert naar de Jupiler League.

Het was al weken niet meer de vraag of Jong AZ kampioen zou worden in de Tweede divisie, maar wanneer. Nadat maandag de poging bij Jong Vitesse (2-2) mislukte, moest het dit weekend gaan gebeuren, thuis tegen VVSB. Maar omdat de enige overgebleven 'concurrent' De Treffers zaterdag 2-2 gelijkspeelde tegen Barendrecht kon Jong AZ deze wedstrijd zonder kampioensstress spelen. De ploeg van Martin Haar trakteerde het eigen publiek op een fraaie voetbalshow die pas stokte bij zeven treffers. Daarna konden de spelers zich laven aan de champagne en kregen zij de schaal uitgereikt uit handen van KNVB-directeur amateurvoetbal Jan Dirk van der Zee.

Beloning

Spelen in de Jupiler League zal nog beter zijn voor hun ontwikkeling

In zijn eerste jaar als zelfstandig coach is het Martin Haar gelukt om met zijn ploeg onder de vaak fysieke overmacht van de tegenstanders uit te voetballen. "En dat, dat nog niet zo makkelijk is blijkt wel uit de resultaten van bijvoorbeeld Jong Sparta, Jong Twente en Jong Vitesse, zei hij onlangs in het AD. "Teams die ook veel talenten herbergen maar moeite hebben om het fysiek te bolwerken.”

De promotie naar de Jupiler League is een mooie beloning. "Want spelen in de Jupiler League zal uiteindelijk nog beter zijn voor hun ontwikkeling. En dat is waar het uiteindelijk om draait natuurlijk, zoveel mogelijk goede spelers opleiden voor het eerste elftal.”

Coach Martin Haar ging op de schouders bij de jonkies van AZ.

Wie zich best of the rest mag noemen, blijft ongemeen spannend. De strijd gaat tussen vijf ploegen: GVVV, Kozakken Boys, Katwijk, De Treffers en VVSB. Net als De Treffers speelde GVVV zaterdag gelijk. Katwijk won met 1-0 van Koninklijke HFC. Kozakken Boys kwam in Werkendam tegen Jong Vitesse zelfs 0-2 achter, maar herpakte zich na rust met vier goals: 4-2. VVSB speelt zondag tegen de kersverse kampioen Jong AZ.

Laatste strohalm

Onderin verraste Jong FC Twente met een 1-2 zege bij HHC Hardenberg. De ploeg van Paul Bosvelt pakte zo de laatste strohalm, maar er moet een wonder gebeuren om degradatie af te kunnen wenden. De achterstand op een play off-plaats bedraagt 12 punten met nog vijf wedstrijden te gaan. 

Paul Bosvelt, hier als assistent van Jong Oranje, probeert met Jong FC Twente degradatie af te wenden.

Voor HHC Hardenberg, dat ook op een degradatieplaats staat, kwam de thuis nederlaag aan als een dreun. Vooral omdat concurrent Spakenburg wel een puntje sprokkelde bij GVVV.  TEC kruipt dankzij een 2-1 overwinning op UNA langzaam maar zeker weg van de onderste plaatsen. UNA moet nog altijd naar beneden kijken. Hetzelfde geldt voor AFC dat na de winterstop pas een keer won en zondag met 3-1 verloor bij Jong Sparta. De nummers 17 en 18 degraderen rechtstreeks uit de Tweede divisie. De nummers 15 en 16 spelen play-offs om promotie en degradatie.

Uitslagen Tweede divisie

WedstrijdUitslag
Excelsior Maassluis - FC Lienden2-2
HHC Hardenberg - Jong FC Twente1-2
Katwijk - Koninklijke HFC1-0
Kozakken Boys - Jong Vitesse4-2
GVVV - Spakenburg2-2
Barendrecht - De Treffers2-2
Jong AZ - VVSB7-0
Jong Sparta - AFC3-1
TEC - UNA2-1

Tweede divisieMeer informatie over de Tweede divisie.

Gerelateerd nieuws

Laatste artikelen

Terug naar boven