Er is iets mis gegaan.

Het lukt niet om de pagina die je zocht op KNVB.nl te laden.

Op dit moment is de website in onderhoudsmodus. Probeer het later nog eens.

Gebruik je een adblocker? Probeer deze uit te zetten en laad de pagina opnieuw.

Paul van Veen staat altijd voorin

KNVB Media
KNVB Media
25 februari 2017, 15:59

Paul van Veen, spits van v.v. Koedijk. - Foto: KNVB Media

Het is zaterdagmiddag. Op de velden van de plaatselijke voetbalvereniging uit Koedijk wordt de Noord-Hollandse derby tegen de Zouaven afgewerkt. Over het veld rennen spelers druk heen en weer. Op één speler na. Paul van Veen, speler van de G2 van Koedijk, staat op de bal te wachten.

Onze Paul staat altijd voorin

Van rennen houdt hij niet. Paul van Veen staat bekend als de hangende spits van de G2 van Koedijk. De club is trots dat zij spelers zoals Paul kunnen verwelkomen in één van de drie G-voetbalteams die de club heeft. Speciale teams voor kinderen of volwassenen met een beperking.

“Onze Paul staat altijd voorin. En je moet hem altijd aansporen om te rennen, maar gelukkig maakt hij af en toe een goaltje. Hangen in de spits en dan heel hard om de bal roepen. Dat is typisch Paul vertelt zijn coach Martin Fellensiek met een grote glimlach.”

Wout Weghorst

Iedereen kent Paul en iedereen vindt Paul aardig. Dat maakt hem echt uniek

“Dat hangen in de spits heeft Paul een beetje afgekeken van Wout Weghorst van AZ denk ik. Paul werkt doordeweeks namelijk bij de club uit de eredivisie. Overdag maakt hij met een groep vrijwilligers uit de omgeving het stadion schoon. Dan loopt hij door dat grote stadion en zegt hij iedereen gedag. Net als bij ons op de club. Iedereen kent Paul en iedereen vindt Paul aardig. Dat maakt hem echt uniek”, aldus Fellensiek.

Koedijk is een van de bijna 350 voetbalclubs waar kinderen en volwassenen met een beperking kunnen voetballen. De club en Paul werden door de KNVB, Fonds Gehandicaptensport en ING verrast met een poster van Paul. De drie organisaties werken samen om het G-voetbal de aandacht te geven die het verdient. “Paul was onder de indruk van zijn poster. Eén poster hangt inmiddels bij hem thuis en één poster krijgt een mooi plekje bij ons in de kantine van Koedijk.”


Gerelateerd nieuws

Laatste artikelen