Tweede divisie: Doelpuntenfestival bij duel tussen VVSB en De Treffers

5 maart 2017, 9:52

VVSB scoorde vier keer, maar dat was tegen De Treffers niet genoeg voor de winst. - Foto: KNVB Media

Een waar spektakel. De wedstrijd tussen VVSB en De Treffers in de tweede divisie leverde zaterdag maar liefst acht doelpunten op. Een winnaar kwam er echter niet. Beide teams hielden elkaar in evenwicht, waardoor er na 90 minuten een 4-4 eindstand op het scorebord stond.

De Treffers opende het bal in Noordwijkerhout al in de eerste minuut via Remy Raterink. De Achterhoeker kopte een vrije trap van Nick de Bondt achter VVSB-doelman Ruben Valk. Twee minuten later was de stand echter alweer in evenwicht, via een vlammend schot van VVSB-aanvaller Tomas Tavilla.

De thuisploeg kreeg daarna kansen om op voorsprong te komen, maar De Treffers hield stand. De bezoekers kwamen halverwege de eerste helft zelfs opnieuw aan de leiding. Weer stond De Bondt aan de basis met een vrije trap. Nu was het Joris Janssen die de bal binnenkopte en de ruststand op 1-2 bepaalde.

GVVV klom van de vijfde naar de tweede plaats op de ranglijst.

In de tweede helft was VVSB feller en via doelpunten van Guido Pauw en Tommy Bekooij kwam de thuisploeg zelfs op voorsprong. Via Robert Mutzers kwam De Treffer weer op gelijke hoogte. VVSB dacht vervolgens spekkoper te worden dankzij het tweede doelpunt van Bekooij, maar opnieuw kwam De Treffers terug. Rick Verbeek zorgde voor de gelijkmaker. VVSB drong daarna nog wel aan voor de winnende treffer, maar deze bleef uit.

GVVV stijgt naar plek twee

GVVV deed goede zaken in de tweede divisie. De ploeg uit Veenendaal won voor eigen publiek met 2-1 van Kozakken Boys en passeerde de bezoekers uit Werkendam daardoor op de ranglijst. GVVV klom zelfs van de vijfde naar de tweede plaats, omdat ook Exclesior Maassluis en Katwijk onderuit gingen. Excelsior Maassluis verloor op bezoek bij Spakenburg, terwijl Katwijk haar meerdere moest erkennen in Jong Sparta.