Er is iets mis gegaan.

Het lukt niet om de pagina die je zocht op KNVB.nl te laden.

Op dit moment is de website in onderhoudsmodus. Probeer het later nog eens.

Gebruik je een adblocker? Probeer deze uit te zetten en laad de pagina opnieuw.

Vijf voordelen van de Wedstrijdzaken-app

KNVB Media
KNVB Media
25 februari 2017, 15:45

Met het mobiel digitaal wedstrijdformulier heb je meer tijd voor 'de derde helft'. - Foto: KNVB Media

Vanaf volgend seizoen zullen alle wedstrijdformulieren in het amateurvoetbal worden ingevuld met een smartphone of tablet. Maar waarom nou eigenlijk? In dit artikel staan vijf voordelen van de Wedstrijdzaken-app.

Meer tijd voor de derde helft
Als je net een belangrijke overwinning uit het vuur hebt gesleept, wil je maar één ding: dat vieren tijdens de derde helft. En zeker niet bij het wedstrijdsecretariaat gaan zitten wachten tot je eindelijk even achter de computer mag zitten om het formulier te ondertekenen. Met de Wedstrijdzaken-app wordt het formulier eenvoudiger en hoeft het achteraf niet meer bevestigd te worden door de aanvoerders. Alleen als je het achteraf niet eens bent met het formulier kan je bezwaar aan tekenen.

De spelerspassen vergeten is met de Wedstrijdzaken-app verleden tijd.

Geen gedoe meer met de spelerspasjes
Iedereen die wel eens voor de spelerspasjes heeft gezorgd kent het; ben je onderweg naar een belangrijke uitwedstrijd, schiet ineens door je hoofd: “Heb ik de spelerspasjes wel bij?” Vaak wel, maar soms ook niet. Dan kan je weer terug om de spelerspasjes op te halen. Of zijn ze in het ergste geval zelfs helemaal kwijt.
Met de Wedstrijdzaken-app is dat verleden tijd; alle pasjes zitten namelijk digitaal in de app. En mocht je zó verstrooid zijn dat je zelfs je telefoon vergeet, kan je ook gewoon inloggen op het toestel van iemand anders om de pasjes te laten zien en het formulier in te vullen.

Makkelijker aanvragen spelerspas
Het proces met spelerspassen gaat voortaan volledig digitaal. Ook het aanvragen ervan. Je club hoeft bijvoorbeeld niet langer moeilijk te gaan lopen doen met pasfoto’s opsturen; een goede, herkenbare digitale foto uploaden is genoeg. En nee, een foto waar je onherkenbaar in je carnavalskostuum opstaat is dat niet. Alle reeds bestaande foto’s worden trouwens automatisch gedigitaliseerd door de KNVB.
Mocht je tussentijds een transfer maken óf als nieuw lid bij een club aan de slag gaan, gaat dat nu ook nog eens sneller omdat er geen spelerspas meer per post verstuurd hoeft te worden.

Scheidsrechters hebben hun programma altijd op zak
In de Wedstrijdzaken-app kan je als scheidsrechter (zowel bond- als clubscheidsrechter) direct zien op welke wedstrijden je bent aangesteld. Daar staat ook nog eens bij, mits die informatie bekenr is, wie bijvoorbeeld de assistent-scheidsrechters zijn. Je kan je ook, net als in het Official Portal, afmelden voor een wedstrijd. Ook voor teams staat het programma en de uitslagen in de app, net als in de vertrouwde Voetbal-app.

Zowel club- als bondscheidsrechters kunnen in de Wedstrijdzaken-app zien op welke wedstrijden ze zijn aangesteld.

Minder tijdrovend voor vrijwilligers
Vrijwilligers zijn steeds moeilijker te vinden in het amateurvoetbal. Je moet als club maar net het geluk hebben dat je iemand vindt die voor zijn lol iedere zaterdag en zondag de tientallen leiders helpt met het invullen van de wedstrijdformulieren. Met het mobiel digitaal wedstrijdformulier wordt dat straks een stuk minder tijdrovende klus, omdat iedereen het in principe zelfstandig kan invullen. Zo houdt een wedstrijdsecretaris tijd over om zelf ook eens te genieten van de wedstrijden en kan hij nog meer als gastheer van je club actief zijn.

Amateurvoetbal gaat over op mobiel digitaal wedstrijdformulier Amateurvoetbal gaat over op mobiel digitaal wedstrijdformulier Lees het nieuwsbericht over het mobiel digitaal wedstrijdformulier.

Gerelateerd nieuws

Laatste artikelen