Er is iets mis gegaan.

Het lukt niet om de pagina die je zocht op KNVB.nl te laden.

Op dit moment is de website in onderhoudsmodus. Probeer het later nog eens.

Gebruik je een adblocker? Probeer deze uit te zetten en laad de pagina opnieuw.

Pilotavond geeft DVC'26 inzicht in nieuwe opzet pupillenvoetbal

KNVB Media
KNVB Media
23 februari 2017, 16:13

Door nu al pilotavonden te organiseren, kunnen clubs straks soepel met het nieuwe pupillenvoetbal van start. - Foto: KNVB Media

Het amateurvoetbal start vanaf het seizoen 2017/’18 met nieuwe wedstrijdvormen voor pupillen. Veel verenigingen in het land organiseren momenteel pilots om te kijken hoe dit in de praktijk uitpakt. Zo ook DVC'26 uit Didam.

Op 8 en 9 februari hield de Gelderse club twee pilotavonden. Spelers, ouders, leiders, trainers en andere geïnteresseerden maakten hier kennis met de nieuwe spelvormen. Ook specialisten van de KNVB waren aanwezig om de nodige vragen te beantwoorden. De avonden bestonden onder meer uit een informatieve inleiding, een warming-up en demonstratiewedstrijdjes.

Pilotavonden bij DVC'26: pupillen voetballen voor het eerst volgens nieuwe regels KNVB.

Proef op de som

Door nu al pilotavonden te organiseren, kunnen clubs straks soepel met het nieuwe pupillenvoetbal van start gaan. DVC’26 is daar een goed voorbeeld van. De Didamse club is een projectteam gestart om de veranderingen in het pupillenvoetbal binnen de club te begeleiden en uit te rollen. Tijdens de twee pilotavonden zagen de clubmensen welke uitwerking de plannen van de KNVB hebben op het veld en in de organisatie.

Omroep Gelderland maakte verslag van de pilotavonden bij DVC'26. 

Vernieuwde opzet

In de vernieuwde opzet voetballen pupillen onder 8 en onder 9 jaar, vanaf het seizoen 2017/'18, op een kwart voetbalveld partijtjes van 6-tegen-6. Spelen op een kleiner veld sluit beter aan op de belevingswereld van kinderen van deze leeftijd. Ingooien wordt dribbelen en de rol van scheidsrechters wordt ingevuld door spelbegeleiders, om het spel voor kinderen in goede banen te leiden.

In het seizoen 2018/'19 starten de teams van onder 10, onder 11 en onder 12 jaar met de nieuwe wedstrijdvormen. Door dit overgangsjaar krijgen verenigingen en voetballers de ruimte de nieuwe opzet te leren kennen en gedegen in te voeren.

Pupillenvoetbal Pupillenvoetbal Alles over de vernieuwing van het pupillenvoetbal in Nederland.


Meer doen met voetbal? Doe mee!

Er zijn vele manieren waarop jij ook mee kan doen. Niet alleen als speler, maar ook als coach, scheidsrechter, bestuurder of als andere vrijwilliger.

Gerelateerd nieuws

Laatste artikelen