Er is iets mis gegaan.

Het lukt niet om de pagina die je zocht op KNVB.nl te laden.

Op dit moment is de website in onderhoudsmodus. Probeer het later nog eens.

Gebruik je een adblocker? Probeer deze uit te zetten en laad de pagina opnieuw.

Scheidsrechter oogst lof voor speech na juniorenwedstrijd

KNVB Media
KNVB Media
6 februari 2017, 14:08
1:49

Tarrin Boekhoudt sprak na afloop van de wedstrijd tussen Quick Steps en RKAVV de spelers en hun ouders in de kleedkamer. - Foto: YouTube

Hij is er zelf nog een beetje onder de indruk van. De Haagse scheidsrechter Tarrin Boekhoudt wordt overspoeld door reacties sinds de video van zijn speech in de kleedkamer van de tegenstander viraal ging. “Jinek, Hart van Nederland, FunX”, somt hij een aantal landelijke media op die contact met hem zochten. “Mooi hoor, maar ik doe het voor die gastjes.”

Zaterdag floot Boekhoudt de wedstrijd tussen de JO15-1 van zijn vereniging Quick Steps en RKAVV. Na afloop van de wedstrijd sprak hij de spelers en hun ouders in de kleedkamer toe. “Ik vind het fantastisch om te zien dat jullie al zoveel voetbal in jullie hebben. Ik heb ervan genoten. Het was voor mij een waar genoegen om jullie wedstrijd te fluiten”, zo hield hij hen voor.

Hit op het internet

Zoveel reacties als nu is echt bizar

Zijn toespraak, opgenomen door een van de ouders, werd een hit op het internet. Een voorbeeld voor anderen, zo noemen sommigen hem in een reactie. “Ik krijg altijd wel positieve reacties”, vertelt hij. “Trainers die een welgemeende handdruk geven na afloop of spelers die me bedanken en zeggen dat het tof is dat ik dat doe. Dat maakt voor mij het weekend al geslaagd. Maar zoveel reacties als nu is echt bizar. Het filmpje is al meer dan 400.000 keer bekeken.”

Tarrin Boekhoudt. — Foto: Quick Steps

Zo’n tweeëneenhalf jaar geleden begon hij met de kleine toespraakjes na afloop van de wedstrijden bij zijn eigen team, de toenmalige D1. Dit jaar zette hij die lijn als scheidsrechter door. “Ik geef altijd graag wat terug aan de jongens. Omdat ik het idee heb dat ze vaak denken dat ze het niet goed genoeg hebben gedaan. Ik wil ze graag een hart onder de riem steken. ‘Het is wel goed genoeg. Ga zo door’.”

Of hij er zelf mee doorgaat? Boekhoudt lacht. “Absoluut, maar ik zeg niet dat andere scheidsrechters het nu ook massaal moeten gaan doen. Het moet bij je passen. Ik wil graag helpen om die jonge gastjes zich te laten ontwikkelen. Zo lang dat zijn vruchten afwerpt blijf ik ermee doorgaan.”

Trots

Wij zijn enorm trots op hem, maar ook op alle andere vrijwilligers die Quick Steps ondersteunen

Ook de club wordt overvallen door de massale aandacht voor de scheidsrechter. “Tarrin is een zeer goede ambassadeur van de club en het voetbal in het algemeen. Hij doet deze actie al meerdere jaren uit eigen initiatief. Wij zijn enorm trots op hem, maar ook op alle andere vrijwilligers die Quick Steps ondersteunen”, zo laat Robbert Dingshoff namens het dagelijks bestuur van de club weten. “Het zou mooi zijn als deze aandacht ons wat extra vrijwilligers oplevert. Het geeft ons in ieder geval een positieve boost.”  

Gerelateerd nieuws

Laatste artikelen