Jong AZ slaat enorm gat na zege op De Treffers

5 februari 2017, 15:54

Martin Haar, trainer van Jong AZ, zag zijn ploeg de topper in de Tweede divisie met 4-2 winnen. - Foto: KNVB Media

De champagne kan zo ongeveer koud in Alkmaar. Dat is de conclusie na de topper in de Tweede divisie tussen Jong AZ en nummer twee De Treffers. De koploper won overtuigend met 4-2 en staat inmiddels een straatlengte voor op de concurrentie.

Er viel genoeg te genieten, zondagmiddag in Alkmaar. Nauwelijks was er afgetrapt of goudhaantje Myron Boadu had Jong AZ al op een 1-0 voorsprong geschoten. Lang duurde het echter niet voor er een antwoord kwam van De Treffers. Twee minuten later stond het 1-1 door een doelpunt van Rick Verbeek. In het vervolg van de eerste helft kreeg de thuisploeg meerdere mogelijkheden om opnieuw op voorsprong te komen, maar achtereenvolgens Teun Koopmeiners, Jop van der Linden en Joris van Overeem scoorden niet.

Jong AZ loopt uit

Dat veranderde in de tweede helft en, net als in het eerste bedrijf, had Jong AZ ook nu weinig tijd nodig om een doelpunt te maken. Vier minuten na de pauze zette Guus Til de thuisploeg op een 2-1 voorsprong. Tien minuten later stond het 3-1 na een schitterende vrije trap van Van der Linden, die doelman Niels Kornelis kansloos liet. Met zijn tweede van de middag zette Boadu Jong AZ tien minuten voor tijd op een 4-1 voorsprong, waarna Robert Mutzers de eindstand bepaalde op 4-2.

Door de overwinning heeft Jong AZ een enorm gat geslagen met de rest van de competitie. De Treffers staat op plek twee, met maar liefst vijftien (!) punten achterstand op de ploeg van Martin Haar en Kenneth Goudmijn. De ploeg uit Groesbeek heeft nog wel een wedstrijd minder gespeeld dan de lijstaanvoerder.

HHC Hardenberg verloor een cruciaal duel in de kelder van de Tweede divisie. TEC was met 2-0 te sterk.

TEC doet goede zaken

In de kelder van de Tweede divisie deed TEC uitstekende zaken door met 2-0 van directe concurrent HHC Hardenberg te winnen. Wimilio Vink schoot kort na de pauze prachtig raak uit een volley, waarna Matthijs van Gessel vlak voor tijd de wedstrijd besliste met een al even zo fraaie treffer.

Door de zege ging de thuisploeg de bezoekers in de stand voorbij. TEC staat nu zestiende met twintig punten, terwijl HHC Hardenberg een puntje minder heeft. Hekkensluiter Jong FC Twente pakte dit weekeinde een puntje tegen Barendrecht, 1-1, en staat op veertien punten.

Meer doen met voetbal? Doe mee!

Er zijn vele manieren waarop jij ook mee kan doen. Niet alleen als speler, maar ook als coach, scheidsrechter, bestuurder of als andere vrijwilliger.